Hrvatska
Revolveraški dvoboj u Trnskom pripao Hermesu, Bosco ni nakon sedam kola ne zna za pobjedu

Revolveraški dvoboj u Trnskom pripao Hermesu, Bosco ni nakon sedam kola ne zna za pobjedu

Autor: Saša Ćirić

Neće pa neće.

Novopečeni premijerligaš Bosco je na omjeru 0-7 nakon što je danas izgubio s 92-103 u gradskom duelu protiv Hermes Analitice. Momčad Zvonimira Mravka je kontrolirala rezultat većim dijelom susreta, s nekoliko dionica u drugom dijelu u kojima je domaća momčad dolazila do jednog posjeda zaostatka. Ipak, nisu uspijevali u pokušajima preokreta, pa je Matija Brkljačić bio primoran stisnuti ruku svom kolegi. Ono što ga može veseliti je činjenica da su s 92 poena njegovi momci postavili svoj rekord sezone, ali obrana je i dalje jako loša. S preko 95 primljenih poena u prosjeku se teško nositi s iskusnijom i kvalitetnijom konkurencijom, pa će novaci u elitnom hrvatskom košarkaškom društvu morati pronaći alternativna rješenja, bilo u vidu promjene stila igre, bilo u vidu igračkih pojačanja.

Analitičari su u pozitivnom nizu. Nakon gostujuće pobjede nad Škrljevom i infarktne završnice protiv Šibenika u prošlom kolu, treća pobjeda u nizu je dovela ovu momčad prepunu iskusnih imena u pozitivu (4-3). Stvari pomalo sjedaju na svoje mjesto, a to može biti dobra opomena Anti Nazoru i njegovom Zadru, koji za tjedan dana dolaze u goste Hermesu.

U domaćim redovima su najefikasniji bili Mladen Primorac (25 poena, 12 skokova, 5 asistencija), Petar Babić (20 poena, 5 asistencija) i David Chavlovich (15 poena), dok je Nikola Korać imao svestran učinak (14 poena, 9 asistencija, 6 skokova). Goste je predvodio Ante Krapić (21 poen, 11 skokova), a dobru podršku imao je u Hrvoju Garafoliću (20 poena, šut 7-10), Ivanu Milekoviću (16 poena, 4 trice), te neuništivom Jakovu Vladoviću (15 poena, 7 asistencija, 4 ukradene lopte).