Hrvatska
Rhymes i Živković napustili Ribolu

Rhymes i Živković napustili Ribolu

Autor: Paulo Sarić

Promjene u fenjerašu.

Posljednjeplasirana momčad HT Premijer lige Ribola Kaštela tijekom mini-pauze napravila je dvije promjene u sastavu. Kaštelane su napustili 24-godišnji Petar Živković i američki bek Kenneth Rhymes. Živković je u dosadašnjem dijelu sezone nastupio u sedam utakmica te je bio na prosjecima od 4.6 koševa, 1.1 skoka i 0.9 asistencija, dok je Rhymes bilježio osjetno bolje brojke te je s 10.4 poena i 4.2 skoka bio među boljim igračima svoje momčadi.

- Tijekom pauze napustilo nas je dvoje igrača. S nama više nisu Petar Živković i Kenneth Ryhmes koji su dobili papire te su slobodni igrači – potvrdio nam je trener Ribole Luka Žitko.

Oba su igrača uoči početka sezone dovedeni kao pojačanja sa strane, no već su na polovici natjecanja napustili kaštelanski klub. Dok je Živković cijelo vrijeme bio rotacijski igrač, Rhymes je odigrao nekoliko dobrih partija. Prije svega protiv Vrijednosnica Osijek kada je s 19 koševa, devet skokova i tri asistencije bio statistički ponajbolji igrač svoje momčadi koja je na domaćem terenu umalo svladala slavonsku ekipu.

- Mislim da ne treba ulaziti u neke dublje razloge otpuštanja igrača kada momčad ima omjer 0-10. Osobno nisam imao velikih zamjerki na momke te njihov rad i karakter. No, kada dovedete igrače sa strane od njih se očekuje da rade razliku na terenu. U ovom slučaju to nije bilo tako. Nisu pružali ono što se od njih očekivalo i nisu radili razliku na parketu te smo stoga odlučili da se rastanemo – rekao je Žitko kojega očekuje nezavidan posao u nastavku sezone ne bi li očuvao premijerligaški status.