Hrvatska
Ribola bez respekta prema snažnim Amerikancima

Ribola bez respekta prema snažnim Amerikancima

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Pripremna utakmica

Večeras je u dvorani na 'Sokolani' odigrana prijateljska utakmica između 'Ribole Kaštela' i člana prve NCAA divizije, kalifornijske momčadi UC Davis Aggies.

Iako je na zagrijavanju izgledalo kako će ovaj dvoboj biti 'jednosmjerna ulica', sjajan otpor (pre)snažnim Amerikancima pružili su mladi igrači domaće ekipe čiji je prosjek 'starosti' bio ispod 20 godina.

Nakon što su igrači Damira Rančića u nadmetanje ušli s vidnim respektom prema svojim gostima, što su ovi iskoristili i rano ostvarili dvoznamenkastu prednost, u drugoj četvrtini je Mario Krešić nizom raznovrsnih poena vratio utakmicu u ravnotežu. Od tih trenutaka pa sve do same završnice ove uzbudljive i kvalitetne utakmice zadržala se rezultatska neizvjesnost. 

Treba reći da su igrači 'Ribole' u dva navrata uspjeli i preuzeti vodstvo, ali su na kraju gosti ipak bili nešto spretniji, ponajviše iskoristivši neravnopravan odnos snaga u zračnim duelima, te slavili pobjedu 77:83 (14:23, 28:23, 23:21, 12:16).

Najbolji strijelac utakmice bio je već spomenuti Mario Krešić sa 23 poena, a po pruženoj igri i broju postignutih koševa kod 'Ribole' se posebno istakao i Antonio Klepo (19p).

Domaći sastav izgledao je ovako: J. Vidović 10, I. Vidović, K. Vidović, L. Topić 2, D. Topić 5, M. Vujević, A. Klepo 19, L. Murko 8, P. Markota 2, M. Krešić 23, K. Elez 8.