Hrvatska
Ribola dovela još jednog igrača i kompletirala roster

Ribola dovela još jednog igrača i kompletirala roster

Umjesto Lovre Topića

Ivan Bartulović je novi igrač Ribole Kaštela. Nakon što su ovog ljeta klubu pristupili Duje Zebić iz KK Split i Ivo Zukanović iz KK Alkar, koji su uskočili na mjesta Ante Perkušića i Roka Galića, trećim novim članom Ribole pred novu sezonu postao je 23-godišnji Splićanin Ivan Bartulović. 

Time je popunjeno i mjesto Lovre Topića koji je zbog poslovnih obveza također morao prekinuti suradnju s klubom. Dolaskom Bartulovića je, barem zasad, kompletiran roster Ribole Kaštela, a uz spomenutu trojicu novopridošlih, čine ga još desetorica prošlosezonskih igrača - Josip Vidović (kapetan), Marko Zebić, Antonio Klepo, Luka Murko, Karlo Vidović, Ante Delaš, Petar Markota, Mario Krešić, Mateo Kedžo, Martin Krešić. 

Ivan Bartulović je igračku karijeru započeo u Košarkaškom klubu Split. Prvi trener bio mu je Srđan Biljarski koji ga je vodio i kroz prve utakmice pretkadetskog uzrasta. U kadetima ga je košarkaškim vještinama učio Domagoj Kujundžić, a u juniorima Milan Karakaš. Uz juniorske utakmice Splićani su tada imali priliku paralelno igrati i Prvu ligu, pod nazivom AKK Universitas, a u tom natjecanju s klupe ih je također vodio trener Karakaš. Nakon niza sezona provedenih u KK Split, Ivan je u idućoj nosio dres prvoligaša iz Omiša, a nakon toga se, ponajviše zbog obveza na fakultetu, spustio rang niže te je u Drugoj ligi Jug nastupao za Solin i makarsku Amforu koja mu je ujedno i zadnji klub pred dolazak u Kaštela.

 ''Sretan sam što ću ove sezone biti dio kaštelanskog kluba. Mislim da ću se ovdje brzo uklopiti jer sam sa većinom igrača Ribole proveo dobar dio ljeta kada smo se pripremali, a kasnije i zajedno nastupali za Sveučilište u Splitu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Portugalu. Nadam se da ćemo u novoj prvoligaškoj sezoni ponoviti prošlogodišnji uspjeh, te uz malo sreće napraviti i korak dalje.''

Foto: KK Split