Hrvatska
Druga pobjeda Ribole, Mladost ostala na jednoj

Druga pobjeda Ribole, Mladost ostala na jednoj

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

A prvo poluvrijeme nije obećavalo uvjerljivo slavlje...

HAKK MLADOST – KK RIBOLA KAŠTELA 76:98 (30:23, 17:22, 14:25, 15:28)


HAKK Mladost, razvojna ekipa Cedevite Junior, na kraju 5. kola Prve muške lige ostala je na jednoj pobjedi u prvenstvu, nakon što je kod kuće poražena od KK Ribola Kaštela rezultatom 76 – 98.

Unatoč dobrom otvaranju utakmice i vodstvu od +7 nakon prve četvrtine, do kraja prvog poluvremena utakmica je već bila izjednačenija te su gosti smanjili zaostatak na samo dva poena razlike. Drugo poluvrijeme donijelo je preokret i konačnu pobjedu Ribole Kaštela.

Kapetan Luka Mršić predvodio je domaćine s 25 poena, pet skokova, dvije asistencije i tri ukradene lopte, a Matleković, Subašić i Kroflin bili su ostali “dvoznamenkasti” strijelci.

Najbolji strijelac gostiju bio je Antonio Klepo s 24 poena.

Luka Pešut, trener Mladosti:

“Čestitam ekipi Kaštela na pobjedi. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali dobro, u drugom dijelu smo pali s energijom, što je kulminiralo s dosta naših grešaka, gdje smo dali krila protivniku da riješe utakmicu u njihovu korist.”

Damir Rančić, trener Ribola Kaštela:

“Čestitke momcima na pobjedi. Imali smo težak tjedan, puno igrača nam je ozlijeđeno. Došli smo s osmoricom i od toga dvojica veterana koji su morali danas igrati više nego što je potrebno zato što smo prvo poluvrijeme bili mekani, a ova ekipi Mladosti ima dosta talenta i ako im dozvoliš oni su trkački i napadački odlični. U prvom poluvremenu su zabili 7,8 trica i jednostavno su nas raširili i radili nam velike probleme. U drugom poluvremenu smo malo digli agresivnost, više smo neke stvari rješavali preko unutarnje igre, gdje smo imali prednost i otud dolazili do laganih šutova. Čim smo digli obranu, dobili smo utakmicu.”