Hrvatska
Ribola prekinula senzacionalni niz Dubrovnika  i najavila veliku borbu za plasman u HT Premijer ligu

Ribola prekinula senzacionalni niz Dubrovnika i najavila veliku borbu za plasman u HT Premijer ligu

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: Ivana Topić

Pali nakon 23 pobjede

Pobjedom nad 'Dubrovnikom', igrači 'Ribole Kaštela' ostali su u ozbiljnoj igri za osvajanje drugog mjesta i plasmana u završno doigravanje dviju najboljih ekipa Prve lige. U 3. kolu Lige za prvaka igrači Damira Rančića svladali su 'Gospare' s uvjerljivih 71-57. Ovo je tek drugi ovosezonski poraz ekipe Ivana Perinčića, a prvi nakon poraza u Puli u uvodnom prvenstvenom kolu te kasnijeg niza od 23 pobjede zaredom.

 S druge strane, domaći sastav je ostvario 11. pobjedu u posljednjih 12 utakmica te ostao na jednakom omjeru s osječkim 'Brokerima' (19-6) kojima ide u goste u sljedećem kolu, a ono se po rasporedu igra tek za desetak dana, točnije 12. travnja.

 Dubrovčani su u Kaštela došli nakon što su u prethodnom kolu kod kuće svladali upravo Osječane, čime su praktički već osigurali prvo mjesto, pa 'glad za pobjedom' očekivano nije bila na jednakoj razini. Treba reći i da su obje momčadi nastupile oslabljene, gosti bez višegodišnjeg člana 'Ribole', iskusnog Nikole Došena, a domaći bez još iskusnijeg Ante Delaša.

 Statistički gledano, igrači 'Ribole' su nadskakali vodeću momčad lige (40-32), podijelili su i nešto više asistencija (19-15) te imali precizniji šut iz igre (45.2% / 38.7%) i sa linije slobodnih bacanja (100% / 66.7%), dok su gosti imali nešto više ukradenih lopti (10-13), samim time i bolji učinak iz kontranapada (4p-12p). Najveća prednost Kaštelana bila je +18 (58-40) neposredno pred kraj treće četvrtine, dok su Dubrovčani pri kraju prve dionice imali +8 (12-20).

 Pojedinačno, prvo ime pobjedničkog sastava bio je Roko Galić (17p-8s), a sa po 12 koševa dvocifreni strijelci bili su još Mateo Kedžo i Antonio Klepo. U poraženoj momčadi odskakao je Amerikanac Javon Markese Levi koji je bio blizu 'triple-double' učinka (12p-8s-10a) čemu je dodao i 4 osvojene, ali i 6 izgubljenih lopti, dok je poen manje od njega, uz 5 skokova, učinak kapetana Ivana Vodopije.

 

RIBOLA KAŠTELA – DUBROVNIK 71:57 (15:20, 19:10, 24:13, 13:14)

 

Dvorana 'Sokolana', Kaštel Sućurac

Suci: Roko Hordov (Solin), Ivan Hajduk (Split), Josip Strikić (Split)

Opunomoćenik: Ladislav Omero (Kaštela)


IZJAVE TRENERA NAKON UTAKMICE:

 IVAN PERINČIĆ, trener 'Dubrovnika': ''Čestitke ekipi 'Kaštela', njihova zaslužena pobjeda. Stvarno su danas bili puno bolji, pogotovo što smo mi imali neke svoje male probleme. Mislim da su nas nadigrali u svim segmentima košarkaške igre, jednostavno nismo bili pravi od prve sekunde utakmice u kojoj je svaka ničija lopta bila njihova. Sam taj podatak pokazuje ogromnu želju i zalaganje domaćina i ja im od srca čestitam i  želim im sve najbolje u nastavku Lige za prvaka.''

 

DAMIR RANČIĆ, trener 'Ribole Kaštela': ''Prije svega čestitke mojim igračima na pobjedi. Ova utakmica nije bila baš prelijepa za gledanje, pogotovo što je bilo dosta izgubljenih lopti. Mi smo se bazirali na to da pokušamo imati što veću želju, energiju i borbenost, svakako veću od protivnika, pa i tu leži dio razloga što naša predstava nije bila baš najljepša. Iskoristili smo i sve probleme gostiju s izostancima i ozljedama. Ovu utakmicu sada treba što prije zaboraviti i okrenuti se sljedećoj u kojoj želimo pružiti svoj maksimum jer igramo protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto.''