Hrvatska
Ribola se mučila sa Stojom

Ribola se mučila sa Stojom

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Prva muška liga

RIBOLA KAŠTELA – STOJA PULA 88:86 (22:27, 25:19, 11:16, 30:24)

U prvenstvenom susretu 7. kola Prve lige u kaštelanskoj dvorani Sokolana sastali su se Ribola Kaštela i pulska Stoja. Nakon dramatične utakmice slavila je domaća momčad s rezultatom 88-86 čime je prvi put ove sezone ušla u pozitivan omjer pobjeda i poraza (4-3), a ujedno je dobila i prvu od nekoliko odigranih utakmica s 'egal' završnicom.

Do treće uzastopne prvenstvene pobjede igrači Damira Rančića stigli su ponajviše zahvaljujući odlično odigranim posljednjim minutama zadnje četvrtine kada su stigli zaostatak od deset poena s polovice iste. Naime, na semaforu je svijetlilo 66-76 za goste kada se Ribola prvo serijom 5-0 primaknula na 71-76, a nešto kasnije i serijom 7-0 stigla sa 79-84 do 86-84.

Nepunih pola minute prije kraja Sandro Kordiš ubacuje za izjednačenje 86-86, a konačan rezultat postiže iskusni Mateo Kedžo s linije slobodnih bacanja. Gosti su imali zadnjih sedam sekundi za eventualnu pobjedu ili produžetak, ali pokušaj šuta za tri poena Alekse Matića nije bio uspješan pa je treće uzastopno kaštelansko slavlje moglo započeti.

Sveukupno gledajući, znatno hendikepirani gosti, koji su nastupili sa svega sedam igrača, pokazali su puno raznovrsnijih i ljepših napadačkih rješenja, imali su i veći broj skokova i asistencija, kao i puno kvalitetniji pristup utakmici. Posebno su igrači Marka Kovačevića bili uspješniji u realizaciji iz reketa (38-56) dok je Ribola imala dvostruko više ubačenih trica (10-5).

Najistaknutiji pojedinci popodnevnog dvoboja bili su Antonio Klepo (21p-4s), Mario Krešić (20p-4s) i Ante Delaš (14p-8a) iz redova pobjedničke, te Sandro Kordiš (24p-10s-6a), Aleksa Matić (21p-9s-5a), Filip Gustovarac (15p-11a) te Niko Travica (13p-10s-7a) kod poražene momčadi.

U osmom prvenstvenom kolu Ribola Kaštela će biti gost Gorice, a na gostovanje će ponovno i Stoja, ovaj put u Samobor.

IZJAVE TRENERA:

Marko Kovačević, trener Stoje: ''Jedna izuzetno interesantna utakmica, na obje strane lijepa za gledanje. Mislim da je publika uživala i da mi treneri nismo imali nešto pretjerano posla osim da sputamo naše igrače u nekim napadačkim rješenjima. Generalno, jedna jako lijepa košarkaška predstava koja je na kraju mogla otići na obje strane. Mi smo odigrali jako dobro s obzirom da smo na raspolaganju imali samo sedam igrača. Čestitke i mojim igračima na izvedbi te protivničkim na pobjedi i puno im sreće želim u daljnjem natjecanju.''

Damir Rančić, trener Ribole Kaštela: ''Što reći, očito je djelovalo na moje igrače kada su na zagrijavanju vidjeli da su gosti stigli sa samo sedam igrača. To je u podsvijesti bilo negativno po nas jer je pristup utakmici bio katastrofalan. Ušli smo jednostavno nekoncentrirano na zadatke koje smo dogovorili prije utakmice, nismo ih izvršavali, a ujedno smo i energetski bili loši. Kad tako uđeš u utakmicu i dozvoliš da ti desetkovani protivnik u prvom poluvremenu zabije 46 poena, a da nisi napravio praktički niti jedan ozbiljan faul, razigraš protivnika i podigneš mu samopouzdanje. Igra s više rotiranja igrača također nije dala željeni rezultat jer oni koji su ulazili nisu radili dovoljan pritisak i jednostavno je sve skupa bilo loše. Jedina pozitivna stvar je ta da smo napokon dobili jednu utakmicu u egal završnici. Sve ostalo je za zaborav. Velike čestitke ekipi Stoje koja je jako dobro igrala i cijelo vrijeme znala što želi. Jako su nezgodni i svakako ne zaslužuju biti na dnu ljestvice gdje se trenutno nalaze.''

Tekst i foto: KK Ribola Kaštela