Hrvatska
Ribola slavila kod Omiša, Mario Krešić utrpao 25 poena za 22 minute

Ribola slavila kod Omiša, Mario Krešić utrpao 25 poena za 22 minute

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Derbi susjeda

U prvom kolu nove prvoligaške sezone, igrači 'Ribole Kaštela' slavili su vrijednu pobjedu na terenu dvorane 'Ribnjak' u Omišu. Velikog rivala svladali su s uvjerljivih 61-75 nakon što su dobili svaku od odigranih četvrtina.

Domaćini su najbolji period igre imali na samom otvaranju utakmice kada su poveli sa 12-4, ali su izabranici Damira Rančića već do kraja prve dionice okrenuli rezultat u svoju korist. U nastavku susreta 'Ribola' je gradila sve veću i veću prednost koja je pred kraj utakmice narasla i do najvećih +21. 

Nedostižna razlika omogućila je u završnim minutama i zajednički nastup dvojice kadeta Ribole, Martina Krešića i Karla Vidovića, od kojih je ovaj potonji upisao i debi za seniorsku momčad u službenim utakmicama.

Prvo ime utakmice bio je stariji od braće Krešić, Mario, koji je u smanjenoj minutaži zbog ranog opterećenja s prekršajima uspio ubaciti 25 poena za svega 22 minute provedene na parketu, a iz igre mu je realizacija bila odličnih 11/15 (73.3%). 

Petar Markota je sa 10 poena i 11 skokova bio jedini igrač ovog dvoboja sa upisanim 'dvostruko-dvostrukim' učinkom, a zanimljive brojke imao je i Ante Delaš koji je utakmicu završio sa po 7 koševa, skokova i asistencija.

S druge strane, domaćini nisu imali niti jednog dvoznamenkastog strijelca, a po 9 poena postigli su donedavni igrač 'Ribole' Ivan Rašetina, te kapetan 'Omiša' Željko Jović.


OMIŠ ČAGALJ TOURS – RIBOLA KAŠTELA 61:75

(16:21, 18:19, 12:17, 15:18)

Dvorana 'Ribnjak', Omiš

Suci: Roko Hordov (Solin), Josip Strikić (Split), Ivan Hajduk (Split)

Opunomoćenik: Ladislav Omero (Kaštela)

OMIŠ: Mrković, Rašetina 9, Jović 9, Petrašić 8, Mimica 8, Morris 6, Matijević 6, Ćepić, Fulgosi 5, Topić 2, Jurčević 8. Trener Ante Nazor

RIBOLA: J. Vidović 6, Klepo 6, Murko, K. Vidović, Galić 2, Delaš 7, Markota 10, Mario Krešić 25, Perkušić 9, Kedžo 8, Martin Krešić 2, Topić. Trener: Damir Rančić

Standings provided by SofaScore