Hrvatska
Ribola srušila Bosca i zakoračila u zonu doigravanja

Ribola srušila Bosca i zakoračila u zonu doigravanja

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Ribola Kaštela

Zagrepčani su od rezultata 74-74 zastali na šest minuta.

U jednoj od najzanimljivijih utakmica 15.kola Prve lige Ribola Kaštela je na svom parketu slavila protiv Bosca 82:77. Zagrepčani su u završnici ostali bez koša gotovo šest minuta što su domaćini iskoristili i borbu za doigravanje učinili vrlo zanimljivom.

Bosco je utakmicu otvorio tricom Luke Krajnovića i poveo 8:0, da bi nakon trice Luke Kature bilo 13:5. Domaćini su brzo preko Maria Krešića i Lovre Tvrdića uzvratili, a uz debi novog pojačanja Bosca, Ante Krapića sastav Jakše Vulića je dobio prvu četvrtinu 23:19. Odlično otvaranje Bosca u drugoj četvrtini i prednost 32:19 se brzo istopila jer su domaćini predvođeni Viktorom Šarićem napravili seriju 21:5 i na odmoru imali prednost 40:37.

U trećoj četvrtini Bosco je tricom Hrvoja Puljka vratio prednost i vodio 53:47, a košem Julijana Rajiča u posljednjih deset minuta ušao s minimalnih 63:62. Nakon što je šest minuta prije kraja Katura izjednačio (74:74)
Bosco je ostao bez koša iz igre gotovo šest minuta što su domaćini preko Šarića (22p, 6 sk) i Ivana Svaline (16) iskoristili i dohvatili pobjedu. Kod Bosca Puljko je ubacio 17, a Marin Zrnić i Krapić (7sk) po 12. Petar Babić je uz 11 poena imao 11 asista. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore