Hrvatska
Ribola u zadnjoj četvrtini slomilo koronom i ozljedama načeto Zapruđe

Ribola u zadnjoj četvrtini slomilo koronom i ozljedama načeto Zapruđe

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Prva muška liga.


RIBOLA KAŠTELA – ZAPRUĐE 66:55 (16:17, 13:19, 16:12, 21:7)

Udrugom kolu Prve muške lige seniori ‘Ribole Kaštela’ ugostili su momčad ‘Zapruđa’ i na kraju zasluženo slavili pobjedu 66:55.

Već na otvaranju utakmice bila je vidljiva namjera trenera Damira Rančića da pokuša doći do bodova koristeći što više mlađe igrače. Tako se u prvoj petorci, uz standardnog 18-godišnjaka Marija Krešića, našlo mjesta i za njegovog vršnjaka Luku Murka, a nešto kasnije ušao je i dvije godine mlađi Antonio Klepo.

Međutim, nakon odličnog početka domaćeg sastava i njihovog vodstva 13:4, iskusni gosti preuzeli su konce igre i do kraja četvrtine uspjeli povesti (16:17). ‘Zapruđe’ je kvalitetu potvrdilo i u drugoj četvrtini u kojoj je zagrebačka momčad u jednom trenutku imala i +11 (19:30), da bi na veliki odmor odnijela sedam poena viška (29:36).

S dvije brze trice igrači ‘Ribole’ otvaraju drugo poluvrijeme i šalju informaciju da su odlučni okrenuti situaciju na terenu u svoju korist. Tako je i bilo, ali ne prije posljednje četvrtine u kojoj su na krilima Ivana Svaline konačno slomili veliki otpor gostiju nadigravši ih u toj ključnoj četvrtini rezultatom 21:7.

S 18 koševa, uz po šest skokova i asistencija, Ivan Svalina je bio prvi strijelac ‘Ribole’ koja je nastupila bez kapetana Tonija Biočića i centra Frane Marasovića. Mario Krešić je postigao 17 poena, dok je Roko Galić uz 12 poena (4 trice) skupio i 8 skokova čime je bio Ribolin prvi skakač.

Što se tiče gostiju, koji su nastupili bez Tomislava Garvanovića, kao strijelac ih je predvodio Dario Gazić (13p-6s), a kao skakač Dorian Jelenek (10p-14s). Po 11 poena ubacili su Filip Stanić i Mario Bakula koji je skupio i 9 skokova.

ŽIVKO LJUBOJEVIĆ, trener ‘Zapruđa’: 

”U zadnje vrijeme imali smo problema sa koronom, trojica igrača nisu trenirala, a uz to su još dvojica bila ozlijeđena, tako da praktički nismo mogli sastaviti pravi trening jer nismo na raspolaganju imali ni desetoricu igrača. To se danas moralo odraziti i na igri i na rezultatu. Držali smo se dobro tri četvrtine, a u zadnjoj smo pali jer nismo imali baš adekvatne zamjene. Igrači su bili opterećeni, jer smo igrali tri utakmice u posljednjih šest dana, uključujući i onu u Kupu Krešimira Ćosića. Uz ranije navedene, i to je jedan od razloga zašto smo pali u završnici, kada više nismo imali niti koncentracije niti snage izdržati pritisak domaće momčadi.”

DAMIR RANČIĆ, trener Ribole Kaštela: 

‘Prva prvenstvena utakmica kući i protivnik koji igra košarku na način da dosta gura loptu dolje. Znali smo da ćemo tu imati problema jer smo trenutno bez pomoći Frane Marasovića koji je naš najviši igrač. Nismo gledali baš prelijepu utakmicu, ali dva boda su dva boda, a raduje me da su svi moji igrači dobili priliku. Pokušavali smo ovu utakmicu dobiti ritmom, s velikim brojem izmjena, forsirajući tranziciju i trčanje protivniku u leđa. Imali smo jednu ili dvije prilike tijekom utakmice se odvojiti i protivnika slomiti, međutim imali smo i veliki broj individualnih grešaka, ali i grešaka u komunikaciji. Kako se bližio kraj utakmice protivnik je sa skraćenom rotacijom počeo padati i mi smo to iskoristili u posljednjoj četvrtini i konačno prelomili utakmicu. Čestitke gostima na fer i korektnoj igri, a mi se okrećemo sljedećoj utakmici koja je na rasporedu već u srijedu kada nam u finalu prvog kruga Kupa dolazi momčad zadarskih ‘Jazina’.”

Standings provided by SofaScore LiveScore