Hrvatska
Ridl: Zadar je čist i ne duguje ništa Frankeu

Ridl: Zadar je čist i ne duguje ništa Frankeu

Autor: Branko Tabak

Druga strana priče.

Puno bure izazvao je nizozemski reprezentativac Yannick Franke izjavom o KK Zadar koju je dao u intervjuu za Basketball.hr.

Franke je rekao kako ga klub nije isplatio i da je bio izbačen iz hotela u kojem je bio smješten.

- Ne bih želio ulaziti u konkretne brojke pošto preko agenta gospodina Ridla pokušavam dobiti ono što sam zaradio. To je bio glavni razlog zašto samo otišao iz Zadra. Iako nisam puno igrao, trener mi se sviđao, navijači su bili zaista vatreni, no nisam plaćen. A uz sve to lani su me bili i izbacili iz hotela. Ja sam tip osobe koja ne traži savršenu situaciju. Ako ne igram puno onda me makar plati i daj mi smještaj kako bih se mogao dokazati na treninzima i utakmicama. Ako nemam smještaj makar me plati kako bih ga mogao sam osigurati. Ako me već ne plaćaš i ne daješ mi minutažu onda mi makar osiguraj smještaj i hranu. Jedna od te tri stvari mora biti na mjestu. Sam ću se pobrinuti za ostalo. Nažalost, u Zadru ništa nije funkcioniralo. Moj je agent dosta razgovarao s klubom, no rekao je da nije dobio novac. Dužni su mi tri pune mjesečne plaće, rekao je u razgovoru za naš portal igrač koji je u Zadru bio od 12. siječnja do 31. ožujka prošle godine.

Zvonimir Ridl promptno je nazvao redakciju portala i demantirao navode Nizozemca.

- Zadar je čist i klub Frankeu ne duguje ništa. Problem je u igraču koji nikako nije htio ispuniti osnovne preduvjete ne bi li bio isplaćen. Odbio je potpisati dokumente na osnovu kojih može biti isplaćen u skladu s hrvatskim zakonima. Iz istog razloga nije mogao više ostati u hotelu, nitko ga nije izbacio. Kada se vidjelo da to ne vodi nikuda pristao je da ga klub raskidom ugovora isplati preko moje agencije. Od tada do danas nije dostavio pravovaljanu fakturu kako bi se novac transferirao na njegov račun, rekao je Ridl koji nam je na uvid dostavio i dijelove elektronske komunikacije s igračem koji potvrđuju njegove riječi.

Dakle, klub je isplatio igrača preko agencije. Sve ostalo moraju riješiti igrač i agent koji inzistira na transparentnosti i legitimnosti.

U cijeloj priči nejasno je zbog čega se Franke odlučio prozvati KK Zadar kada se iz jednog od dokumenata kojeg smo dobili na uvid vidi da je od strane svog agenta obaviješten da je klub svoj dio posla obavio i uplatio novac agenciji.