Europa i Svijet
Hrvatska
Rimac će puno rotirati zbog 'umora i manjka kvalitete'

Rimac će puno rotirati zbog 'umora i manjka kvalitete'

Autor: KK Cedevita

U srijedu u 19:30 sati Cedevita će u sklopu 4. kola H skupine Top 16 faze Eurokupa u Domu sportova ugostiti Uniks Kazans.

Cedevita je trenutno posljednja u H skupini s tri poraza u jednako toliko utakmica, s tim da je posljednja dva poraza u tom natjecanju doživjela na gostovanjima u Rusiji kod Zenita i Uniksa, dok je u prvom kolu kod kuće izgubila kod MoraBanc Andorre u susretu u kojem je na 104 sekunde do završetka rezultat bio izjednačen.

Da je ta utakmica protiv MoraBanc Andorre otišla na drugu stranu, danas bi sve izgledalo puno optimističnije. No, Cedevita je prošlu sezonu u Top 16 fazi završila bez pobjede, tako da u preostala tri kola želi dati sve od sebe da odigra što bolje.

"U želji da uključimo što veći broj igrača zbog umora, a realno i manjka kvalitete u odnosu na ostale ekipe u Eurokupu u drugom krugu, morat ćemo puno rotirati. Naravno, treba ostaviti i dobar dojam. Uniks je definitivno veliki favorit općenito cijele skupine. Prema tome, neće nam biti lako. Njima treba pobjeda i sigurno će biti motivirani, a na nama je da odgovorimo na pravi način", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac, koji i dalje ne može računati na dvojicu ozlijeđenih centara Marka Banića i Karla Žganeca.

U trećem kolu Top 16 faze Eurokupa Cedevita je u gostima kod Uniksa poražena 105:70. No, osim Marka Banića i Karla Žganeca, kojih neće biti ni ovog puta, tada nisu igrali i bolesni Filip Krušlin i Edo Murić, a nije bilo ni glavnog trenera Slavena Rimca.

Razigravač Toni Katić u toj je utakmici na parketu proveo 17:47 min.

"Čeka nas teška utakmica protiv Uniksa. U Eurokupu smo u Top 16 fazi izgubili tri utakmice zaredom, no sigurno da se protiv Uniksa nećemo predati unaprijed, nego ćemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti. Uniks je možda u top tri ekipe u cijelom Eurokupu. Ako se ne varam, u Eurokupu su tijekom ove sezone izgubili ukupno samo dvije utakmice, tako da će sigurno biti teško, no dati ćemo sve od sebe da ih pokušamo pobijediti", rekao je Katić.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.