Hrvatska
Regija
Rimac doveo Cedevitu do polufinala Superkupa

Rimac doveo Cedevitu do polufinala Superkupa

Autor: KK Cedevita

Prvo (polu)službeno natjecanje sezone.

U četvrtfinalu Superkupa ABA lige u Baru Cedevita je pobijedila FMP sa 86:68 i u polufinalu će u petak u 18:45h igrati protiv pobjednika susreta Mega Bemax - Igokea.

S obzirom da je glavni trener Jure Zdovc otputovao u Atenu na oproštaj Dušana Ivkovića, Cedevitu je danas vodio njegov pomoćnik Slaven Rimac. 

Uz 13 poena Demetrisa Nicholsa i pet asistencija Roka Ukića Cedevita je prvo poluvrijeme završila s vodstvom 41:33. Zagrepčani su poslije 10 minuta igre gubili 20:22, no u vodstvo su prešli kad su Nichols sa osam i Toni Katić s dva poena napravili seriju 10-0 i Cedevitu na 3:33 min. do velikog odmora odveli na prednost 36:28.

U trećoj dionici Zagrepčani su nastavili držati prednost i u posljednjih 10 minuta ušli su s vodstvom 57:48. Na šest minuta do kraja poslije ubačaja Michaela Oja FMP se približio na samo šest poena zaostatka, no Cedevita je potom preko Džanana Muse, Andrije Stipanovića i Nicholsa napravila seriju 10-0 i prelomila utakmicu.

Cedeviti se još uvijek nije priključio centar Chris Johnson, no zato je u sastavu bio Filip Tončinić.

Nažalost, loša vijest je što se danas ozlijedio playmaker Will Cherry, koji je izvrnuo zglob.

Kod pobjednika je Musa upisao 16 poena, tri skoka i četiri asistencije, Nichols je ubilježio 15 poena i četiri skoka, Stipanović 13 poena, šest skokova i dvije asistencije, Kevin Murphy 11 poena i tri skoka, a Ukić je utakmicu završio s tri poena i osam asistencija.

Na strani FMP-a dvocifreni su bili Filip Čović s 21 poenom i šest asistencija te Maverick Rowan s 14 poena i četiri skoka.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

"Krajnji rezultat nije ogledalo utakmice. Sad kad se pogleda 20 razlike, reklo bi se da je to lagana pobjeda, no treba biti iskren i reći da smo u jednoj ključnoj fazi utakmice u četvrtoj četvrtini dva-tri puta kad nismo znali što napraviti pogodili teške šuteve i uspjeli smo održati razliku od 10 poena. Malo su oni na kraju izgubili živce tako da je to otišlo na 20 poena", izjavio je Slaven Rimac.

Sljedeći protivnik Cedevite bit će Mega Bemax ili Igokea.

"Okrećemo se novoj utakmici. Mislim da je dobro što smo pobijedili najviše zbog toga jer izgubljeni igra utakmicu sutra, tako da sutra možemo malo raditi i spremiti se za tu iduću utakmicu u petak."

Mladi Darko Bajo danas je odigrao 10 minuta, a Toni Perković osam.

"To su igrači koji će nama biti u rotaciji. Oni svojim igrama dosad zaslužuju da budu u sastavu. Perković je napravio odličan posao u prvom poluvremenu. Bez obzira što je primio određene koševe i napravio sitnije greške, on je taj koji je dao neki defanzivan impuls, na što se nadovezala cijela ekipa. Jednostavno s mladim igračima treba bit strpljiv. Moramo ih definitivno koristiti, s obzirom da imamo sezonu s jako puno utakmica i da se radi stvarno o igračima kojima treba davati šansu i koji će u budućnosti biti nositelji ovog kluba."

Roko Ukić upisao je osam asistencija i odigrao je kao pravi vođa momčadi.

"Vidi se da je to ipak igrač s rutinom. Danas su bili veliki problemi s Willom. Rano je ušao u faule, a na kraju se ozlijedio. No, Roko je tu, bez obzira što nema previše treninga, preuzeo sve konce u svoje ruke i doveo nas do pobjede", izjavio je Rimac.