Hrvatska
Rimac i Lukšić složni: Jedinstvena kadetska liga je pun pogodak

Rimac i Lukšić složni: Jedinstvena kadetska liga je pun pogodak

Autor: HKS

Mladi košarkaši Pazina upisali su pobjedu protiv Slavonskog Broda u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

U Pazinu je odigrana uzbudljiva utakmica u kojoj je po drugi puta ove godine prvak zapada bio uspješniji od prvaka istoka. Pazin je bio bolji od Slavonskog Broda 90-82

Domaćine je predvodio Gvido Guštin s 33 poena i 20 skokova. Kod Brođana je dominirao Luka Špehar s 18 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Zajednički dojam obiju ekipa je da je Jedinstvena kadetska liga pun pogodak HKS-a.

Trener gostiju Kruno Rimac: 

“Čestitke Pazinu na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila u visokom ritmu. Iako je Pazin zasluženo pobijedio da je otišlo na našu stranu ne bi bilo nezasluženo. Na krajnji rezlutat po mom mišljenju utjecala je ozljeda skočnog zgloba Stankovića u bitnom trenutku za nas. U utorak nas čeka Cedevita, to je naše zadnje kolo i ovim putem još jednom bi pohvalio HKS-a na inicijativi uvođenja kadetske prve lige. Mislim je bila korisna za sve ekipe i da ovu generaciju igrača rođenih 2001. trebalo kao bazu zadržati jer u svakom klubu ima barem pokoji jako interesantan igrač sa kojim ako se nastavi raditi može biti plus i za sredine iz koje dolazi ali možda i za najviše razine.”

 Trener domaćina Dario Lukšić: 

“Čestitke ekipi gostiju i svi komplmenti za odigranu utakmicu. Da su i oni slavili ne bi bilo nezasluženo. Čestitke i mojim dečkima koji su pokazali karakter kada je bilo najvažnije. Pohvale svim igračima posebno onima koji su najviše igrali. Ipak istaknuo bi Tea Erika koji je u prvom poluvremenu ostavio Špehara na dva koša, a u zadnjoj četvrtini zabio devet koševa od kojih dvije trice i odlučio utakmicu. Slijede nam četiri utakmice, dvije utakmice sa Cibonom jedna sa Cedevitom i na kraju doma sa Dubrovnikom. Cilj nam je odigrati najbolje i dati sve od sebe. Moram kao i kolega Rimac pohvaliti realiziranu ideju HKS-a. Osim što su dečki stasavali i igrali svaki vikend utakmicu diljem lijepe naše, veselili se pobjedama i sportski se učili porazima stvorili su i naviku putovanja i odricanja za voljeni sport kada im se uz snijeg u nekoliko navrata koji je bio na prometnicama nije previše išlo na put.  Očekujemo daljnji rad pojačani po klubovima i smjernice HKS-a jer je stvorena baza igrača u deset klubova sa kojima zajedno sa krovnom organizacijom svi skupa moramo zasukati rukave.”