Europa i Svijet
Hrvatska
Rimac ih ostavio u Zagrebu: Magette i Lima neće nastupiti u Bursi

Rimac ih ostavio u Zagrebu: Magette i Lima neće nastupiti u Bursi

Autor: KK Cedevita

Trenera Cedevite uz Tofas vežu lijepe uspomene.

U petom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita će večeras u 18:00 sati gostovati kod Tofaša u Bursi. Zagrepčani trenutno u spomenutom natjecanju imaju omjer 2-2, dok je Tofaš na 1-3.

Slaven Rimac je svoj angažman kao glavni trener Cedevite počeo pobjedom protiv Budućnosti VOLI u petom kolu ABA lige. Bila je to sjajna utakmica, u kojoj je Cedevita odigrala loše prvo poluvrijeme i onda napravila veliki preokret po povratku iz svlačionice.

"Sigurno da je bolje startati s pobjedom nego porazom. Pogotovo u ovako gustom rasporedu. Da je bila neka slabija ekipa od Budućnosti pritisak bi na nama bio i veći za pobijediti, tako da nikad nije jednostavno. No, drago mi je da smo pobijedili. Sigurno da će to podići atmosferu i pozitivno utjecati na igrače", rekao je trener Cedevite.

Tofaš je klub s kojim je trener Cedevite 1999. i 2000. godine osvojio dva naslova prvaka Turske i dva naslova pobjednika Kupa Turske.

"Meni je Tofaš jako poznata sredina. Oni su zadnjih pet-šest godina opet počeli više investirati i dobra su ekipa. Možda trenutno ne stoje baš najbolje na tablici, no to je realno ekipa koja će proći u drugi krug natjecanja. Moramo im energetski i obrambeno odgovoriti, kao što smo to napravili protiv Budućnosti. Prije svega mora nam štimati pick and roll obrana, ako želimo biti u utakmici. Mislim da mi imamo dobre defanzivce i da možemo u našoj skupini parirati dosta ekipa. Možda smo sad malo napadački tanji i jako će puno ovisiti o tome može li Jacob Pullen igrati ili ne jer on bi nam trebao dati poene koji nam trenutno fale."

Domagoj Bošnjak protiv Budućnosti je zabio ključnu tricu na 10.6 sekundi do kraja. Bilo bi odlično kad bi i protiv Tofaša bio precizan u ključnim trenucima.

"Pokazali smo u utakmici protiv Budućnosti da možemo. Još u napadu to nije kako treba, bila je promjena trenera, trebamo se još uigrati i sve, ali pokazali smo da možemo. Trebamo nastaviti na tragu te utakmice. Sad idemo u Tursku igrati protiv Tofaša. Oni su ekipa koja igra na puno koševa i glavni cilj će nam biti da ih zaustavimo i da odigramo na tragu obrane kao što smo odigrali protiv Budućnosti. To je glavni recept uspjeha", rekao je Bošnjak.

Cedevita će igrati bez ozlijeđenih Filipa Krušlina i Pabla Aguilara. Josh Magette i Augusto Lima su izvan momčadi trenerovom odlukom, a Toni Katić bit će pošteđen jer je, još uvijek u procesu oporavka od ozljede, igrao utakmice u subotu i nedjelju.