Hrvatska
Rimac: Ima li išta ljepše od igranja u teškoj atmosferi?

Rimac: Ima li išta ljepše od igranja u teškoj atmosferi?

Autor: KK Cedevita

Majstorica!

Nakon što je u polufinalnoj seriji doigravanja HT Premijer lige Cedevita povela 2-0, a Zadar onda povezao dvije pobjede i izjednačio seriju na 2-2, sve će biti odlučeno u petoj utakmici u subotu u 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

Prilika za popravak više neće biti. Poraženi će završiti sezonu, a pobjednik će u finalu dobiti priliku da se bori za naslov prvaka Hrvatske.

„2-2. Nadali smo se da će već završiti ranije. Međutim, tako je nekad u sportu. Hajmo reći, olako shvaćajući pojedine utakmice mislim da smo si puno zakomplicirali situaciju. Neće nam biti jednostavno. Međutim, opet s druge strane, ima li išta ljepše nego igrati u teškoj atmosferi i probati doći do pobjede? Ja iskreno vjerujem u svoje igrače. Mislim da su svjesni da puno toga ovisi o nama i mislim da imamo snage odigrati jednu pravu utakmicu“, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

U protekle dvije utakmice u seriji puno je stvari otišlo po krivu za Cedevitu. Bilo je tu opuštanja, tehničkih, promašenih zicera… Međutim, to ne umanjuje dobru igru Zadra.

„Ne bih volio da netko da manju vrijednost Zadru, koji je već više puta pokazao da najbolje reagiraju kad su stjerani uz zid. Mislim da će ovo biti utakmica u kojoj će i oni imati određeni pritisak jer s pobjedom idu u finale. Vidjet ćemo tko će se pokazati hladnokrvniji, pametniji, spremniji za pobijediti utakmicu.“

Kakav je plan za petu utakmicu?

„Nema tu puno previše priče. Većina naših igrača je igrala puno takvih utakmica. Malo individualni razgovori, malo taktike, ne previše treninga i to je to. Trebamo spremni na pravi način dočekati utakmicu. Pobjednik ide finale i nema više popravnih šansi. Sve se zna“, rekao je Rimac.

Domagoj Bošnjak svjestan je kakva će atmosfera biti u Zadru: „Čeka nas peta utakmica. Bit će sigurno puna dvorana, što je motiv svima nama da damo i više nego što možemo. Sigurno će biti super atmosfera. Idemo dolje pobijediti, mi smo ipak Cedevita. Mi smo favoriti i idemo pobijediti. Zadar je u ove dvije utakmice pokazao da su jedna ozbiljna ekipa. Moramo se koncentrirati, dobro spremiti za utakmicu i ići na pobjedu.“

Što je bio razlog da Cedevita poveže dvije loše utakmice?

„Ušli smo malo, ne mogu reći opušteno, ali nakon one pobjede od 39 razlike svi smo se malo opustili i mislili 'lako ćemo'. Zadar je ozbiljna ekipa i mi smo ih respektirali, ali normalno da nas je opustila ta pobjeda. Sad je 2-2 i neka bolji pobijedi“, dodao je Bošnjak.

Cedevita će u petak u 12:00h odraditi trening pa onda krenuti za Zadar, a treneru Rimcu na raspolaganju će biti svi igrači.