Hrvatska
Rimac najavljuje zahtjevnu utakmicu, Vučić pohod Sinjana na pobjedu

Rimac najavljuje zahtjevnu utakmicu, Vučić pohod Sinjana na pobjedu

Rasterećeni Sinjani kod Cedevite dolaze po pobjedu.

Nakon startne dvije pobjede u HT Premijer ligi, protiv VROS osijeka u Zagrebu i Splita na Gripama, Cedevita u ponedjeljak od 20:00 sati u Domu sportova dočekuje Alkar iz Sinja. Momčad vodi Slaven Rimac.

“Uvijek se više-manje spremamo na sličan način. Analiziramo protivnika, gdje bi ih mogli napasti, u čemu su jaki. Imamo šest, sedam dana da se spremimo što nam je dobro. Sigurno nas očekuje zahtjevna utakmica. Alkar jako dobro trči, isto tako igra jako agresivnu obranu s preuzimanjem. Prema tome trebat ćemo naći dobra rješenja da probijemo njihovu obranu. Isto tako trebamo igrati agresivno kao protiv Splita. Igramo na domaćem parketu, trebamo biti puni samopouzdanja i moramo se pokazati na kvalitetan način. ”

Kapetan Cedevite Toni Katić uoči utakmice s Alkarom je izjavio:

“Nakon pobjede protiv Splita imali smo dovoljno vremena za odmor i pripremu protiv Alkara. Neće biti laka utakmica. Mi moramo u utakmicu ući sto posto, i dati sve od sebe jer mi nismo favorit protiv nikoga. Jednostavno moramo u tom susretu probati sprovest sve ono što smo na treningu radili ovih zadnjih tjedan dana.”

Nakon dvije pobjede iz dvije domaće utakmice, protiv Zaboka i Hermes Analitice, Alkara sada čeka prvo gostovanje u sezoni i samim time kudikamo veći ispit u kojem je druga, odnosno mlađa momčad aktualnog prvaka Hrvatske favorit.

Cedevita je u prošlom kolu doslovno razbila Split na Gripama, predstavila se u odličnom svjetlu, ali kako kaže Hrvoje Vučić, riječ je o mladoj momčadi koja može varirati u izvedbama:

“Oni su u Splitu odigrali možda i najbolju utakmicu što mogu odigrati. To su sve mladi momci, eksplozivni, igraju na tempo, uigrani su i nikad se ne zna što se od njih može očekivati. Imaju Katića i Vitalija kao iskusnije i dobra su momčad.”

Nije na odmet spomenuti kako je u svim najavama sezone trener Alkara isticao činjenicu da su mu mnoge ozljede poremetile plan i program, ali čini se da je tomu došao kraj i sinjska momčad spremna je za sve izazove:

“Svi smo zdravi i spremni, svi smo na broju i svi problemi su iza nas. Dobro smo trenirali proteklih dana, dodatno se dižemo i na fizičkom i taktičkom planu. Sada smo već dosegli jedan timski nivo, gdje se razumijemo na terenu i bolje odrađujemo neke stvari.”

Na pitanje što očekuje od utakmice, Vučić odgovara kao iz topa:

“Pobjedu!”

“Mi smo u dobrom ritmu i šteta bi bilo ne nastaviti takav trend. Oni su mlada momčad, nepredvidivi, mogu nas razbiti, ali možemo i mi njih dobiti. Idemo po pobjedu, kao što ćemo ići u svakoj utakmici.” - kazao je Vučić za portal Ferata.hr

Susret Cedevite i Alkara na rasporedu je u ponedjeljak, u Domu sportova, s početkom u 20 sati.