Hrvatska
Rimac nakon pobjede Splita u Dubravi: Svaka utakmica koja nema veće emocionalno pražnjenje je dobro došla

Rimac nakon pobjede Splita u Dubravi: Svaka utakmica koja nema veće emocionalno pražnjenje je dobro došla

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Završeno je 23. kolo FAVBET Premijer lige


U posljednjoj utakmici 23.kola Favbet Premijer lige Split je slavio u Dubravi 93:68. Početni zanos Dubrave trajao je samo prvih nekoliko minuta,  a Splićani su već u završnici prve četvrtine nakon trice Shanona Shortera poveli 19:10. Momčad Marijana Bagarića nakratko se vratila u početku druge četvrtine (16:21) da bi gosti serijom 14:3 odjurili na +16 (35:19). U nastavku još jedna serija Splita (24:6) s kojom su otišli na najvećih +29 (66:37).

Po 12 poena za Split su ubacili James Funderburk (5sk) i Lewis Sulivan, a Boris Tišma i Vito Kučić po 11. Kod Dubrave koja je igrala bez Matea Vidovića i Tonija Ročka predstavili su se Johnathan Hudson (7) i Andrija Matić (12p, 6sk), a prvo strijelac je bio Ivan Jurić s 13 poena i 6 skokova.

”Danas smo odigrali puno ozbiljnije i s boljim pristupom nego što je to bilo zadnji puta ovdje u Dubravi. Razlika je evidentna, a uz neke naše sitnije greške uspjeli smo raspodijeliti minutažu što je jako bitno u ovom ritmu utakmica. Svaka utakmica koja nema veće emocionalno pražnjenje je dobro došla”, naglasio je trener Splita Slaven Rimac, a sličnog razmišljanja bio je i Boris Tišma:

”Krenuli smo od prve minute agresivno što se vidjelo i na rezultatu. Drago nam je da su svi igrali što je jako bitno u ovom teškom ritmu utakmica.”


”Čestitke Splitu na jako dobroj utakmici u kojoj su pokazali svoju kvalitetu. Mislim da smo se mi danas možda i malo prerano predali jer jednostavno neke situacije s treninga nismo uspjeli prenijeti na utakmicu. Tek smo se počeli kompletirati dolaskom dva nova igrača i treba nam sigurno vremena da su uigramo iako nemamo puno vremena jer dolaze nove utakmice”, kazao je trener Dubrave Marijan Bagarić.

”Dolaskom novih igrača i povratkom ozlijeđenih treba nam vremena da se uigramo, a danas jednostavno Split je fizički dominirao i zasluženo pobijedio. Nama je ova utakmica dobro došla kao priprema za one puno važnije utakmice koje nas očekuju nakon gostovanja u Zadru”, dodao je centar Dubrave Ivan Jurić.

Tekst: Krešimir Galić 
Foto: Marin Sušić 

Standings provided by Sofascore