Hrvatska
Rimac: Nemamo pravo kalkulirati

Rimac: Nemamo pravo kalkulirati

Autor: Branko Tabak

Cedevita u posljenjem kolu HT Premijer lige u najjačem sastavu dočekuje Cibonu.

U 22. kolu HT Premijer lige Cedevita će u subotu u 18 sati u Domu sportova ugostiti Cibonu. Utakmicu će uživo prenositi HTV2, a ulaz u dvoranu je besplatan.

Bit će to posljednje kolo uoči početka doigravanja, u kojem će Cedevita pokušati osvojiti svoj šesti naslov prvaka Hrvatske. Točan poredak uoči playoffa još se ne zna, no momčad Slavena Rimca razmišlja samo o pobjedi.

"Mislim da u hrvatskom prvenstvu mi nemamo pravo nešto kalkulirati i baviti se s nekim drugim stvarima. Gledamo isključivo sebe. Imamo najkvalitetniju ekipu i respektiramo sve druge, pogotovo Cibonu, koja mislim da iza sebe ima jako dobru sezonu. Po treninzima se već osjeća dolazak doigravanja. Tako da je jako teško tu nešto pametno gledati na treninzima i više gledamo na sitne detalje i da igrači ostanu u sportskoj formi. Nadam se da će prije svega to dobro izgledati u subotu, a nakon toga i u playoffu", rekao je trener Rimac.

Bek Jakov Mustapić istaknuo je da Cedevita ponajprije mora razmišljati o sebi: "Mislim da nema previše nepoznanica između nas i njih. Oni znaju sve o nama, a mi o njima. Ove godine smo se susreli više puta. Mislim da imamo širu klupu, bolju momčad i da se trebamo više brinuti o sebi, našoj igri i našoj taktici i tako pristupiti utakmici. Trebamo na što ozbiljniji način od prve do zadnje minute odraditi utakmicu i pokazati tko je bolja momčad. Napokon nakon ne znam koliko dugo imamo vremena za trenirati, neke stvari mijenjati i poboljšavati. Puno je bolje ozračje jer se ekipa diže i imamo vremena za team buildinge, tako da je stvarno super atmosfera."