Hrvatska
Regija
Rimac o Amerikancima koji ne donose prevagu i skromnom učinku Shannona Shortera

Rimac o Amerikancima koji ne donose prevagu i skromnom učinku Shannona Shortera

Autor: Branko Tabak Photo: Ivica Čavka/KK Split

Partizan se na Gripama osjećao ugodno

Košarkaši Splita su u 6. kolu AdmiralBet ABA lige poraženi na Gripama od Partizana 53:76. 

Bila je to utakmica u kojoj je Partizan dominirao svih 40 minuta, ujedno i prva na kojoj je nakon povratka na Gripe zaigrao Shannon Shorter. 

Vjerujemo kako je trener Žutih Slaven Rimac iskoristio utakmicu kako bi dobio konačne odgovore oko nekih igrača na čije se prezentacije i govor tijela požalio i nakon poraza u FAVBET Premijer ligi od Zadra na Višnjiku.

Promjena će biti, to je sigurno.

'Sjest ćemo i vidjeti kako dalje. Nećemo o tome nakon utakmice vruće glave. Ne možemo biti zadovoljni s učinkom stranaca, oni bi trebali biti ti koji donose prevagu. Na nama je da odlučimo što i kako dalje', rekao je Rimac nakon utakmice te se osvrnuo na nastup Shortera koji je za 21 minutu na parketu postigao četiri poena. 

'Ne brine me to. Njemu će trebati 10 do 15 dana da bude fit. Isto tako desetak dana nije radio s loptom. Veći problem je Lovro Gnjidić koji igra  pod bolovima. Nadam se da će od utorka situacija s njim biti bolja i da će nam se vratiti i Ljubičić', poželio je Rimac.

Rana je faza sezone, sve je nadoknadivo, no nakon dva vezana poraza u domaćem prvenstvu od Cibone i Zadra i samo jedne pobjede u šest kola ABA lige vrijeme je za korekcije pogrešne selekcije učinjene ovog ljeta na Gripama.