Hrvatska
Rimac o borbi za naslov: Zadar je uvijek moćan, a tu je možda i Cibona

Rimac o borbi za naslov: Zadar je uvijek moćan, a tu je možda i Cibona

Autor: A.T. Photo: MarinSušić/HKS

Čeka se od 2003. godine

Slaven Rimac je već drugu sezonu trener košarkaša Splita. Ova nova je krenula izvrsno za Splićane.

U domaćem prvenstvu imaju tri pobjede iz tri susreta, a u ABA ligi nakon četiri kola imaju omjer 1:3, a ta jedna pobjeda je protiv moćne Crvene zvezde koja ima stopostotni učinak u Euroligi.

Lako su Žuti pali u Podgorici kod Budućnosti, protiv Igokee imali dobivenu utakmicu u rukama pa potonuli, a na gostovanju kod Cedevita Olimpije su poraženi košem u zadnjoj sekundi.

Generalno, Split izgleda dobro, kompaktno i spreman je za velike stvari u ovoj sezoni. 

'Kada smo se u srpnju prošle godine dogovarali, logična ideja, može se kazati cilj, bila je osvajanje naslova prvaka. To je čežnja svih u klubu, pogotovo navijača. Motiviran sam, mi to možemo ostvariti. Otkako se bavim košarkom, kao igrač i trener, uvijek mi je ambicija bila puna dvorana, ambijent kakav mogu priuštiti navijači Zadra, Šibenke, Splita. Eto, ne žalim zbog sebe koliko zbog tih navijača…', rekao je Slaven Rimac u intervjuu za Sportske novosti i dodao:

'Još nešto, ne mogu nego se diviti navijačima Hajduka. Ja sam dinamovac, ali kad god mogu, idem na Poljud uživati u ambijentu.'

O izgledima Splita da ove sezone uzme domaće trofeje je rekao:

'Zadar je uvijek moćan, tu smo i mi, možda i Cibona. Bit će zanimljivo. Ali to nije dovoljno da vratimo košarku na nekadašnju razinu. Jedan od problema je da imamo nabijeni program, u tih 270 dana koliko traje sezona odigramo čak preko sedamdeset utakmica, tako da nema vremena za treninge. A tu najviše pate mladi, za njihov razvoj bitan je proces treninga. Osim toga, kod nas u košarci vlada kronični nedostatak sredstava. Zato u klubovima nismo u stanju planirati dulje razdoblje.'

Kao što se godinama, još od 2005., čeka da Hajduk napokon postane prvak, tako su se i na Gripama, u taboru "žutih", tijekom posljednjih sezona uzalud nadali da tom trofejnom postu dolazi kraj. Čekanje se oduljilo; ono traje od 2003., kada je Petar Skansi košarkaše Splita pobjedom u Zagrebu nad Cibonom odveo na tron prvaka, odnosno od 2004., kad je splitski klub, i to u Zadru, košem Roka Lenija Ukića u posljednjim sekundama finala Kupa pod vodstvom Jure Zdovca ugrabio trofej s imenom Krešimira Ćosića, zaključuju Sportske novosti.