Hrvatska
Regija
Rimac pobjedom želi zaključati priču oko doigravanja

Rimac pobjedom želi zaključati priču oko doigravanja

Autor: KK Cedevita

FMP gost Cedevite.

U nedjelju u 17 sati Cedevita će u sklopu 19. kola ABA lige u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostiti FMP. Momčad Slavena Rimca i dalje se bori za što bolji plasman uoči doigravanja ABA lige i svaka utakmica do kraja iznimno je bitna. 

- FMP je dosta oslabljen odlaskom Apića i trebalo im je neko vrijeme da se prilagode na njegov odlazak. Međutim, u zadnje dvije utakmice upisali su dvije pobjede i sigurno će biti motivirani za dobru utakmicu. S druge strane, zna se naša pozicija. Matematički još nismo sto posto sigurni u prva četiri. U onoj situaciji kad smo zaredali niz pobjeda u ABA ligi to nam je bio primarni cilj. Ovo nam je idealna prilika jer bi se s ovom pobjedom ubacili u prve četiri momčadi, siguran sam da će momci biti motivirani i nadam se da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Bek Jakov Mustapić istaknuo je da od početka treba krenuti ozbiljno: 

- Treba se od prve do zadnje minute postaviti da se vidi tko je glavni, tko je favorit i tko je bolja ekipa. Oni su pokazali u prošlom kolu protiv Krke da nikad ne odustaju. Mislim da su u jednom trenutku bili na petnaestak poena zaostatka i onda su to preokrenuli u jednoj četvrtini. Oni su mlada i energična ekipa, protiv koje uvijek treba igrati ozbiljno i maksimalno oprezno. Mislim da smo mi, što se tiče pripreme, odradili svoj posao najbolje moguće i na nama stoji tko će kao pobjednik izaći iz te utakmice.

Cedevita je u ABA ligi pobijedila u 11 od zadnjih 12 utakmica.

- Držimo odličnu formu u ABA ligi. Epizoda s Eurokupom završila je kako je završila, ne baš slavno, ali mislim da nas sad očekuje jedan bolji period, gdje ćemo se više pripremati za ABA ligu i gdje ćemo biti još spremniji fizički i taktički, rekao je Mustapić.

Cedevita će protiv FMP-a igrati bez Marka Banića.

Zagrepčani su trenutno drugi na tablici s omjerom 13-5, a FMP je šesti s 8-10.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.