Hrvatska
VIDEO Rimac: Samljeli su nas / Lakić: Kad nam navijači daju energiju...

VIDEO Rimac: Samljeli su nas / Lakić: Kad nam navijači daju energiju...

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Izjave nakon derbija Zadar - Split 93:74

Danijel Jusup, trener Zadra: U pripremi sam naglašavao da moramo vratiti trčanje, kad igramo pet na pet puno nam je teže. Igrali smo dva potpuno različita poluvremena, prvo kad nismo trčali i drugo kad smo trčali. Naravno tome mora prethoditi dobra obrana. Malo su nas razvukli u prvom poluvremenu otvorenim šutevima, iz pick&rolla nalazili slobodnog čovjeka. Kad smo promijenili igru u drugom poluvremenu toga više nije bilo u tolikoj mjeri i nisu imali čiste situacije. U ovom ritmu nije lako, igrači su pokazali karakter, idemo se boriti dalje.

Arijan Lakić: Čestitam svojim momcima na pobjedi. Vidjela se velika razlika u drugom u odnosu na prvo poluvrijeme, u kojemu smo bili sterilni. U svlačionici smo se dogovorili da povučemo, uđemo u te šutove i rizike, brze napade i to je dovelo do rezultata. Trebamo ovako nastaviti i dalje. Šut je došao jer smo trčali, imali smo manje pritiska u glavi, kad nam daju navijači više energije ulaze i naši šutovi. Lijepo je vidjeti da smo prvi na tablici, to je injekcija za nastavak i play off.


Slaven Rimac, trener Splita: Zadar kao da prvo poluvrijeme nije bio u utakmici, što smo mi znali iskoristiti, pogodili smo neke šutove i po meni prelako pustili utakmicu u drugom poluvremenu. Nismo pokazali agresivnost i želju nego smo išli linijom manjeg otpora, dali protivniku samopouzdanje i na krilima naših izgubljenih lopti i loših odluka, prije svega napadačkih su se razigrali. Tek poslije su došle te trice gdje su se digli. Samljeli su nas. Znamo kako je ovdje u Višnjiku kad je dobro ritam, trice upadaju, obrana je puno bolja, živjeli smo zadnju četvrtinu na dvije ili tri akcije Shortera. Nedostaje nam kroz cijelu sezonu mentalna čvrstoća, kad dođe težak trenutak da se uhvatiš ukoštac s tim izazovom. Prelako se predamo i to me brine. Analizirat ćemo, nadam se da će se ove dvije momčadi sresti u završnici prvenstva. Nema tu puno plakanja, treba pohvaliti sve iz prvog poluvremena a iz drugog izbrisati.

Vito Kučić: Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, energetski i sve što smo rekli prije utakmice da nas može dovesti do pobjede. Dogodio se taj pad energije i koncentracije, Zadar je to iskoristio i zasluženo pobijedio.