Hrvatska
Rimčeve "bebe" gaze sve pred sobom - Alkar nije imao šanse

Rimčeve "bebe" gaze sve pred sobom - Alkar nije imao šanse

Autor: Saša Ćirić

Još jedna pobjeda "male" Cedevite.

Susret trećeg kola su u Domu sportova odigrali premijerligaška verzija Cedevite i sinjski Alkar. Premda su tridesetak minuta gosti držali rezultatski priključak, nisu imali realne šanse uzeti bodove momčadi koja potpuno suprotno očekivanjima suvereno plovi nemirnim morima HT Premijer lige. Nakon iznenađujuće (visoke) pobjede u Splitu, Vitaminići (večerašnji sastav u prosjeku ima tek 21 godinu) su u trećem kolu dočekali momčad koja je također u dva uvodna kola upisala pobjede (Zabok, Hermes Analitica). Unatoč optimizmu gostujuće momčadi, iznimno motivirana Cedevita je tijekom cijelog susreta bila osjetno bolja momčad. Konačnih 103-75 je prilično realan odraz stanja na terenu, a pobjeda mlade momčadi Slavena Rimca dobije dodatno na težini kad vidimo podatak kako su, s iznimkom Matea Vidovića, svi proveli minimalno deset minuta na terenu i upisali se u strijelce.

Prednjačio je najiskusniji Toni Katić, koji je punio statistiku u praktički svim rubrikama. Uz 17 poena, upisao je i 7 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti, ali ih je i izgubio 6. Dvoznamenkasti su bili i Antonio Jordano (16 poena, 5 skokova), Karlo Matković (14 poena, 4 skoka u manje od 11 minuta igre), te Darko Bajo (12 poena). Sinjane je predvodio Hrvoje Vučić (19 poena i 7 skokova), dok su po deset poena dodali Josip Boban i Gabrijel Marić.

Valja istaknuti i glasnu podršku gostujućih navijača, koji nisu prestali bodriti svoju momčad niti u jednom trenutku.

Cedevita će četvrtu pobjedu tražiti već za pet dana kod Hermes Analitice, dok će Alkar u nedjelju imati delikatan zadatak na domaćem terenu protiv Škrljeva, koje se još uvijek traži.