Hrvatska
Robert Kujundžić potpisao za Šibenku

Robert Kujundžić potpisao za Šibenku

Autor: GKK Šibenka

Novosti s Baldekina.

Robert Kujundžić novi je igrač Šibenke.

Robert je rođen 1994. godine u Osijeku, visok je 202cm i igra na poziciji krila. Košarkom se počeo baviti u KK Hrvatski Sokol, a u KK Vrijednosnice prelazi 2010. godine. U sezoni 2012/13 priključuje se seniorskom timu, gdje igra do 2016. godine. Od 2016. do 2018. godine odigrao je dvije sezone za Aschersleben Tigers, a sezonu 2018/19 za Dresden Titans u Njemačkoj.

U sezoni 2018/19 vraće se u Osijek gdje ima odlične brojke, 12,6 koševa i 5,5 skokova po utakmici. Briljantne brojke Kujundžić ima i u sezoni 2020/21. kao ponajbolji igrač Osijeka (16,5 koševa i 6,5 skokova po utakmici). 

Najbolju utakmicu prošle sezone Robert je odigrao upravo protiv Šibenke uz double – double učinak, 29 koševa i 10 skokova.

Kujundžić: Jedva čekam da se priključim ekipi 

‘Sretan sam što sam dobio priliku igrati za Šibenku i zbog toga sam jako uzbuđen. Jedva čekam da se priključim ekipi. Što se tiče momčadi i trenera, njih većinu znam, susretao sam se s njima na utakmicama i nadam se da ćemo se što prije i što bolje upoznati. Protiv trenera Milačića sam nekoliko puta igrao, ali ovo je prvi puta da ćemo surađivati, nadam se da ćemo imati dobru suradnju. Što se tiče mene mojih očekivanja nadam se da ću što prije sa ekipom početi ostvarivati dobre rezultate i da ćemo na kraju imati dobru i uspješnu sezonu.’ -  rekao je Kujundžić po potpisivanju ugovora. 

Damir Milačić: Može nam popraviti 'krvnu sliku'

Nadovezao se trener Damir Milačić:

‘Ja sam zadovoljan da smo dobili igrača koji pokriva pozicije 2/3 i 4. On je polivalentan, iskusan i on je netko tko nam sigurno može popraviti “krvnu sliku”. Uz sve to, dobit ćemo i još jednog igrača koji može imati zavidnu minutažu, koji može dosta pomoći na terenu da nismo kratki sa rotacijom’.