Hrvatska
Regija
VIDEO: Rod Camphor Splićanima ukrao Božić

VIDEO: Rod Camphor Splićanima ukrao Božić

Autor: Branko Tabak

Šok na Gripama!

Krka je u utakmici 10. kola ABA lige slavila na Gripama kod Splita 78-80. U dramatičnoj završnici Rod Champor je pri rezultatu 78-78 uzeo utakmicu u svoje ruke. U zadnjem napadu Krke šutnuo je pet sekundi prije kraja i zabio za četvrtu pobjedu Krke. 

Lopta je pogodila obruč pa tablu te se vratila i prošla kroz obruč. Potrošeno je tu nešto vremena, pa šokiranim Splićanima nije preostalo dovoljno vremena nego za Lukovićev pokušaj da na 'kecmanovski način' ostavi bodove u Splitu. Nije bio ni blizu.

Podjednako značajan bio je napad Krke koji se dogodio 1:20 prije kraja. Zadranin Jure Škifić je zabio pod prekršajem pri vodstvu Splićana 76-75 i odveo goste do prednosti 76-78, koju je nakon izjednačenja (Luković dva bacanja) za Krku kapitalizirao Camphor.  


Bio je to čudan dvoboj u kojoj su se Split i Krka izmjenjivali u vodstvu, Split je na pet minuta do kraja imao 69:65 da bi Krka za samo dvije minute povela 73:69. 

No, odličnom obranom i serijom 7:0 "Žuti" su na dvije minute prije kraja poveli 76:73, ali na kraju je Krka bila spretnija i sretnija. 

Prvo ime Splita bio je Marko Luković (19 poena), Toni Perković imao je izuzetnu večer (15 poena, 4 skoka, 4 asistencije), pridodao im se i Sani Čampara (14 poena), ali sve je to bilo malo za pobjedu.

- Slabo smo igrali u prvom dijelu, promašili dosta slobodnih bacanja. U drugom dijelu smo se stabilizirali, ali u posljednjoj četvrtini napravili smo dosta pojedinačnih pogrešaka. Opet smo imali problema sa skokom, to je nešto što moramo puno bolje raditi - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.