Hrvatska
Rok Radović iz Cedevite Olimpije u Cedevitu Junior

Rok Radović iz Cedevite Olimpije u Cedevitu Junior

Mulaomerovićeva momčad sve konkurentnija.

Cedevita Junior danas je dobila veliko pojačanje za novu HT Premijerligašku sezonu. Konkretna povezanost Cedevite Olimpije i Cedevite Junior pokazana je posudbom jednog od najboljih mladih slovenskih reprezentativaca u redove mlađeg brata.

Rok Radović se zapravo vraća u sredinu u kojoj je stasao u mlađim kategorijama i dobio prve seniorske minute u trogodišnjem razdoblju koliko je boravio u Domu košarke Cedevita.

„Stvarno sam sretan činjenicom da se vraćam u prostor i klub kojeg jako dobro poznajem. Vjerujem da je najbolje, kad je već donešena odluka o mojoj posudbi iz Cedevite Olimpije zbog stjecanja iskustva u drugoj sredini, da karijeru nastavim u Zagrebu. Tu su i Bošnjak i Gatarić kao igrači s ugovorom Cedevite Olimpije, igrao sam skupa s Jacovićem. Stvara je jaka, moćna i talentirana mlada momčad na Velesajmu i vjerujem da ćemo pod trenerskom palicom Damira Mulaomerovića svi zajedno dići razinu individualne kvalitete i da ćemo se pokazati kao dobra klapa u HT Premijer ligi. Pred nama je razdoblje uigravanja i napornog treninga a siguran sam da ćemo biti pravi kada započne službeno natjecanje. Nismo favoriti u ligi ali mislim da ćemo upisati dosta iznenađenja protiv, na papiru, kvalitetnijih momčadi od nas. U Ljubljani mi je prošle sezone bilo sjajno, odigrao sam dosta seniorskih minuta i mislim da sam uz trenera Golemca dosta toga novoga naučio a sada je ispred mene razdoblje u kojem se moram iskazati i potvrditi da vrijedim i da u budućnosti mogu igrati u klubu takvoga ranga kakav je Cedevita Olimpija“, rekao nam je Rok Radović koji će se već u ponedjeljak pridružiti ekipi u Domu košarke Cedevita.

200 cm visoki krilni igrač, mladi slovenski reprezentativac Rok Radović navršio je 20 godina (04.02.2001. Ljubljana). U kadetsku postavu Cedevite Zagreb stigao je 2016. a osvajajući naslove kadetskog pa juniorskog prvaka Hrvatske bio je i MVP kadetskog prvenstva a u sezoni 2018./2019. igrao je i za seniorsku momčad s prosjekom desetak minuta u HT Premijer ligi. Spajanjem Cedevite Zagreb i Petrol Olimpije u Cedevitu Olimpiju sezonu je proveo kao igrač Mege transferiran u OKK Beograd da bi prošle sezone bio vraćen u Ljubljanu kao jedan od trojice mladih, talentiranih igrača (Duščak, Šćuka) seniorskog pogona. U ABA ligi je za 7.5 minuta ubacivao 3.5 koševa uz 1 skok i 0.5 asistencija. U slovenskom prvenstvu je imao značajno veću minutažu u kojoj je za 28 minuta ubacivao 8.3 koševa uz 5.3 skokova i 1.9 asistencija. Posebno se iskazao u U-20 reprezentaciji Slovenije koja je s čistih 5-0 osvojila FIBA European Challenger turnir u Grčkoj krajem prošlog mjeseca. Radović je kao starter bio na prosjeku 9.4 koševa, 8.8 skokova i 1.4 asistencija.   

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior Radovića dočekuje kao domaćeg momka, povratnika. „Momak je dugo godina bio tu i dobro zna situaciju i atmosferu u klubu i oko njega. Atletski je iznimno moćan, dominantan i vjerujem da će pokazati puno na poziciji 3 ili 4. Zasigurno će nam dati energiju, sjajan je defanzivac, mlad ali ima već značajno iskustvo igranja ozbiljnih utakmica na visoke kvalitativne razine.“

Iako u Cedeviti Junior igraju dva igrača s ugovorom Cedevite Olimpije (Bošnjak, Gatarić) ovo je prva situacija od stvaranja kluba da igrač koji je bio u Ljubljani stiže na posudbu u Zagreb. Povodom dolaska Roka Radovića u Zagreb oglasio se i Sani Bečirović sportski direktor Cedevita Olimpije: