Hrvatska
Roko Galić novi igrač KK Zagreb

Roko Galić novi igrač KK Zagreb

Autor: KK RIbola Kaštela KK Ribola Kaštela Photo: Ribola Kaštela

Iz Ribole u metropolu

Tako se donedavnom članu Ribole Kaštela ispunila ovoljetna želja da preseli u glavni grad Hrvatske i sa igranjem košarke nastavi u jednom od tamošnjih klubova. 

26-godišnji Roko je kroz košarkašku karijeru u tri navrata bio članom kaštelanskog kluba, a u prošloj sezoni je dao značajan doprinos brojnim pobjedama koje su momčad Damira Rančića odvele sve do prvoligaškog finala protiv Dubrovnika, a nakon poraza od 'Gospara' i do izlučnih utakmica za ulazak u HT Premijer ligu protiv Zaboka. 

Uz spomenute susrete, za Ribolu je u regularnom dijelu proteklog prvenstva, a kasnije i u Ligi za prvaka, odigrao još ukupno 30 utakmica. Na terenu je prosječno boravio nešto više od 22 minute, a postizao je 8.2 poena po susretu. 

Šut za dva poena bio mu je 50%, za tri 36.3%, dok je bacanja gađao sa 72% uspješnosti. Utakmicu sezone odigrao je u Kaštelima protiv riječkog Kvarnera kada je upisao 21 poen pogodivši 7 trica iz 13 pokušaja. 

Inače, protiv dojučerašnjih suigrača Roko će se nadmetati tek u sljedećoj kalendarskoj godini. Naime, posljednje 13. kolo prvog dijela prvenstva, u kojemu će se 13. ili 14. siječnja na 'Sokolani' susresti Ribola i Zagreb, igrat će se tek nakon zimske prvenstvene stanke koja kreće dva dana prije Božića, a nakon što se odigraju dvoboji 12. kola.

- Novom članu KK Zagreb zahvaljujemo na kvalitetnoj suradnji te mu želimo puno uspjeha u daljnjem sportskom i privatnom životu, poručili su iz KK Ribola Kaštela.