Europa i Svijet
Hrvatska
Roko Gizdavčić double-double učinkom 'počastio' Bayern

Roko Gizdavčić double-double učinkom 'počastio' Bayern

Odličnu utakmicu odigrali su Ante Perkušić i Viktor Šarić

Pobjedom nad njemačkim Bayernom 76:61 (21:14, 16:9, 22:13, 17:25) juniori Splita otvorili su 5. HEP turnir prvaka Europe. Odlična je to bila predstava momčadi Mile Karakaša, koji su od prvih minuta dominirali novim parketom Gripa. Imali su "Žuti" i visokih 25 poena prednosti krajem treće četvrtine (59:34), a u posljednjih deset minute Bayern je ublažio poraz. Prvo ime susreta bio je Roko Gizdavčić, koji je ostvario "double-double" (16 poena, 13 asistencija), a prvi strijelac bio je Ante Perkušić s 28 poena. Odličan je bio i Viktor Šarić (13 poena, 9 skokova).

- Mogu zaista biti zadovoljan. U prvom poluvremenu smo izuzev zadnje minute odigrali iznimno koncentrirano, pogotovo za ovaj uzrast. Drago mi je da u drugom poluvremenu nismo pali nego smo nastavili još jače kada sam očekivao napaljeniji Bayern. Šteta malo zbog zadnje četvrtine, ali sve u svemu odigrali smo dobro. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u ostalim susretima, već dvoboj protiv Budućnost bit će pravi ispit, vrlo neizvjesna utakmica. Pozivam gledatelje da dođu u što većem broju – kazao je Karakaš.

Split je igrao u sastavu Bulić, Gizdavčić 16, Štambuk 5, Barac, Rogošić, T. Lisica 3, Putnik 5, Krstulović-Opara 2, Perkušić 28, Šarić 13, Šantić 2 i Botica 2.

U drugom susretu 1. kola 5. HEP turnira prvaka Europe za juniore Budućnost iz Podgorice bila je bolja od beogradskog Partizana s 91:77. U 2. kolu u subotu sastaju se Partizan i Bayern (16 sati) te Split i Budućnost (18 sati). Ulaz je slobodan.