Hrvatska
Roko Jurlina na putu da Puntamiku spasi od ispadanja: Obranom do pobjede nad Škrljevom

Roko Jurlina na putu da Puntamiku spasi od ispadanja: Obranom do pobjede nad Škrljevom

Autor: KK Puntamika Photo: Marin Sušić

Važna utakmica u Jazinama

Košarkaši Puntamike danas poslijepodne u šestom kolu Lige za ostanak dočekuju Adria Oil Škrljevo. Pobjeda bi dodatno odmakla igrače Roka Jurline od posljednje pozicije na ljestvici koja donosi izravno ispadanje iz lige i ostavila „Zelene“ u kombinacijama za drugim mjestom koje vodi u doigravanje.

– Budemo li na energetskoj razini na kojoj smo bili u drugom poluvremenu subotnjeg susreta protiv Alkara i u prethodne tri utakmice, vjerujem da će susret otići u pozitivnom smjeru po nas. U našem prvom međusobnom okršaju u Ligi za prvaka nisam mogao računati na Emilija Banića i Davida Pavina koji bi trebali participirati u današnjem dvoboju, što nam uvelike diže šanse – kazao je trener zadarskog sastava.

Gosti su prošlotjednom pobjedom nad Vrijednosnicama Osijek prekinuli negativan niz te u Jazine stižu napraviti novi korak ka potvrdi plasmana u doigravanje. Najveća opasnost prijeti od Zadranina Tonija Jelenkovića i kapetana Josipa Barnjaka te će glavni naglasak domaće obrane biti na zaustavljanju kreacije Škrljeva iz vanjske linije.

– Oni će zasigurno zabiti svoj fond poena, a na nama je da ih natjeramo da pritom potroše što je moguće više lopti. Škrljevo igra dosta atipičnu košarku u kojoj igrači imaju puno slobode. Kada Jelenković i Barnjak odigraju dobro oni u pravilu dobivaju, u protivnom su u problemu. Budemo li imali dobar obrambeni pristup i nametnemo li se suparniku na domaćem parketu kao što smo se nametnuli protiv Šibenke i Vrijednosnica Osijek možemo se nadati pozitivnom rezultatu – zaključio je Jurlina.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HRT Radio Zadru i HKS TV-u, a KK Puntamika je svim gledateljima omogućio besplatan ulaz na susret.