Europa i Svijet
Hrvatska
Roko Prkačin iz Istanbula: Atmosfera je kao da se znamo sto godina

Roko Prkačin iz Istanbula: Atmosfera je kao da se znamo sto godina

Istanbulski dnevnik - dan drugi.

Reprezetacija Hrvatske trenira u istanbulskom balonu već drugi dan, a sa svojim dojmovima javio nam se Roko Prkačin.

Odradili smo već par treninga. Ekipa je odlična, bili smo skupa već par puta. Doduše. ja sam bio samo jednom prije ovog pa sam još kao novi, ali kako je dobro društvo kao da se znamo sto godina.

Prva na redu je utakmica s Turskom. Kako se pripremate za tu utakmicu budući da zapravo ne znate u kakvom će sastavu biti?

Nismo još analizirali Turke. S obzirom na okolnosti fokusirani smo trenutno na svoju igru, da iz toga izvučemo maksimum. Znamo da je Turska dobra momčad i još Larkin igra za njih tako da će to biti zanimljiva utakmica. Ne bih davao neke prognoze jer smo ovdje zbilja prekratko, ali dajemo sve od sebe da u petak istrčimo u najboljem izdanju.

Život u balonu?

U balonu je malo neobično pošto su stroge mjere, ne smijemo nigdje izlaziti tako da gledamo Istanbul s prozora (haha). Ali ok je, samo smo u dvorani i u hotelu pa nam to i dobro dođe za povezivanje i stvaranje bolje kemije u momčadi. Čak nam brzo vrijeme prođe. Imamo ujutro zajednički doručak pa trening, vratimo se u hotel pa taman dok se malo raspremimo spuštamo se na ručak. Nakon ručka ide red odmora i druženja i ne okrenemo se a već idemo na idući trening nakon kojeg je večera. Možda zvuči dosadno, ali je dinamično (haha).

Nema cimera...

Da i to je drukčije. Mislio sam da ćemo biti Drele (Drežnjak) i ja, ali svatko ima svoju sobu upravo zbog ovih strogih mjera. Svejedno smo stalno zajedno. Evo baš smo se maloprije skupili na kavi na terasi. Ne možeš protiv običaja (haha).

Raspored utakmica:

27.11.2020. u 17:00 sati: Hrvatska – Turska     HRT2 i SportKlub
29.11.2020.u 18:00 sati: Švedska – Hrvatska   HRT2 i SportKlub