Hrvatska
Roko Prkačin je novi kapetan Cibone

Roko Prkačin je novi kapetan Cibone

Velić uoči Zadra: Puno smo u zadnjih mjeseci bili prvi, pa ćemo sad biti i prvi koji će ući u prvenstvo bez odigrane pripremne utakmice.

U prostorijama kluba održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi kapetan Cibone Roko Prkačin i najavljen derbi sa Zadrom.

Na konferenciji su prisustvovali sportski direktor Marin Rozić, trener Ivan Velić i po prvi put u ulozi kapetana, Roko Prkačin.

Roko Prkačin je sa svojih 17 godina i 10 mjeseci najmlađi Cibonin kapetan u povijesti. Prvi put se događa u Ciboni, a raritet je i u svijetu sporta, da su u istom klubu kapetanom bili otac (Nikša) i sin.

Marin Rozić, sportski direktor:

Nakon što sam desetak godina obnašao časnu dužnost kapetana Cibone, na što ću biti ponosan do kraja života, došlo je vrijeme da vrpcu predam nekom drugom. Kad smo razgovarali tko bi to trebao biti, odgovor je bio jednoglasan. Predajem je jednom sjajnom mladom čovjeku koji je dobro odgojen, o njegovom talentu su ispričane priče. Njegov otac je isto bio kapetan Cibone i sigurno da će on svojim primjerom i talentom odlično voditi ovu talentiranu momčad Cibone. O Roku znate manje-više sve. To je dečko koji živi Zagreb, kojem je Cibona u krvi. Predajem mu ovu časnu ulogu i vjerujem da će se jako dobro snaći. Želim mu puno sreće, puno pobjeda i puno ovih slika s ‘kantama’ u rukama. Tako da evo, pred vama je novi kapetan Cibone Roko Prkačin.

Ivan Velić, trener Cibone:

Mislim da je sportski direktor sve rekao. Ovo nije lagana funkcija, ali imat će ogromnu podršku od naših iskusnijih igrača koji su pravi karakteri, pravi dečki i sigurno da će mu olakšati tu ulogu koju ima. S tim dolaze i obaveze i odgovornost tako da stalno naglašavam da smo tim, jedna dobra obitelj, dobro funkcioniramo i ne sumnjam da će Roko to odraditi kako spada. Imat će podršku svih nas i u trenucima kada bude teško. Nadam se da će takvih biti što manje, a što više onih sa osvojenim trofejima.

Roko Prkačin, kapetan Cibone:

Mislim da je otac sad najponosniji u ovoj situaciji. On mi je dao puno savjeta. Mislim da sam puno mogao naučiti i od Marina jer sam s njim proveo puno vremena. Imali smo blizak odnos, čak smo bili i cimeri. Probat ću od obojice uzeti po nešto i biti bolji od obojice (smijeh). Ovo je za mene velika čast!

Sutra je i utakmica sa Zadrom. Kako ste se spremili i što možemo očekivati sutra?

Velić: Znate već u kakvoj smo situaciji bili i što se sve izdogađalo. Puno smo u zadnjih mjeseci bili prvi, pa ćemo sad biti i prvi koji će ući u prvenstvo bez odigrane pripremne utakmice. Takvo je vrijeme. Sutra se sudaraju 2 različita koncepta. Zadrov, koji isključivo ide na rezultat. To pokazuje roster koji su složili. Doveli su euroligaškog igrača, prije toga Planinića ‘na žeton’, tako da je cilj jasan, idu na rezultat. Mi smo s druge strane složili jednu drugačiju priču. Puno mladosti, djece koju su htjeli i drugi klubovi, međutim, oni su se opredijelili za Cibonu. Nadam se da će naša biti prava, uspješna priča i nismo opterećeni time što radi Zadar ili bilo koja druga ekipa. Gledat ćemo sebe i nadam se da ćemo kroz sezonu rasti i biti što bolji. O samoj utakmici ne bih puno jer ne znam što mogu očekivati od svoje ekipe. Nismo imali dovoljno utakmica ni treninga da mogu reći igrat ćemo ovako ili onako, ali siguran sam da će dečki dati sve od sebe. To su takvi karakteri da mogu reći da dugo nisam imao takve igrače u svom timu. Imamo obiteljsku atmosferu, vrhunske odnose i mogu jedino garantirati da će dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu to ćemo vidjeti. Sudeći prema svemu što je Zadar napravio, imaju veći budžet od Cibone i oni su favoriti, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek.