Hrvatska
Roko Prkačin vodio Rudeš do prve pobjede u sezoni - Đakovo upisalo prvi poraz

Roko Prkačin vodio Rudeš do prve pobjede u sezoni - Đakovo upisalo prvi poraz

Autor: Saša Ćirić

U ovoj utakmici je bilo više preokreta nego u prosječnoj epizodi jedne turske sapunice.

KK Đakovo je u svoja prva dva prvoligaška nastupa postao priča mjeseca u domaćim košarkaškim krugovima. Pobjedama protiv klubova koji su ne tako davno igrali u najvišem razredu hrvatske košarkaške lige su skrenuli pažnju na sebe, kako medijima, tako i budućim protivnicima. KK Rudeš je, pak, u prva dva kola upisao jednako toliko poraza, a onaj u Puli je bio osobito težak (90-57 protiv Pule 1981).

Utakmica ovih protivnika je ponudila gledateljima u Sutinskim vrelima napetost do samog kraja, a usput i pobjedu domaće momčadi. Bolje je utakmicu otvorilo Đakovo, koje je nakon prve četvrtine imalo malih ali vrijednih tri poena prednosti (21-24). U drugoj četvrtini su svoj mini-show imali Tomislav Cvitković i Roko Prkačin, koji su nizali koševe i zakucavanja kao na traci. Uz nešto bolju igru u obrani su domaći do poluvremena prešli u vodstvo (46-42). Treća je četvrtina ponudila najbolje razdoblje Đakovčana u današnjoj utakmici, koji su domaćima od 23. do 30. minute dopustili tek jedan ubačaj iz igre - ukupno sedam poena u cijeloj četvrtini, te na taj način opet na odmor otišli s vodstvom, ovaj put znatno osjetnijim (53-63) no koncem prve četvrtine.

Tko god je u dvorani tada pomislio da je šokovima kraj, gadno se prevario. Rudeš posljednjih deset minuta otvara furioznom serijom 19-4, te sredinom perioda dolazi do +5 (72-67). Slijede jedine dobre minute gostiju u završnici, kada Antun Hrkač i Matej Karlović serijom 7-0 vraćaju Đakovo u vodstvo (72-74). No, to je bilo sve od gostiju. Domaća momčad ubacuje u višu brzinu i slavi sa sedam poena razlike (84-77).

Najistaknutiji pojedinci u redovima Rudeša bili su Cvitković (19 poena, 5 skokova) i Prkačin (17 poena, 11 skokova). Đakovčane je predvodio Matej Karlović (27 poena), a dobru utakmicu odigrao je i Hrkač (21 poen), te korisni Matej Češkić (15 poena).