Hrvatska
Roko Ukić: Zadar ne igra znanstvenu fantastiku od košarke, mi smo bili loši

Roko Ukić: Zadar ne igra znanstvenu fantastiku od košarke, mi smo bili loši

Autor: Branko Tabak

Izjave nakon prve finalne utakmice doigravanja.

Prva utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske nije donijela ni trunku neizvjesnosti. Zadrani su, slažu se svi akteri susreta, u potpunosti nadigrali Splićane.

Ovako su susret prokometirali treneri obiju ekipa Veljko Mršić i Mile Karakaš te nositelji igre svojih momčadi Dominik Mavra i Roko Leni Ukić.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Zasluženo smo pobijedili, čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Od početka smo se postavili čvrsto, imali smo malo nervoze u napadu, ali te promašene šuteve smo nadoknadili skokom u napadu. Kasnije nam se samopouzdanje diglo sa svakim novim posjedom. Obrana nam je bila savršena, možda naša najbolja utakmica u sezoni. Ovo je serija na tri pobjede, tek je 1-0. Sada moramo biti najkoncentriraniji. Puno puta sam vidio nakon ovakvih utakmica da u sljedećoj dođe do opuštanja. Danas Split nije bio dobar zbog naše obrane. Ne smijemo se opustiti već nastaviti ovako igrati.”

Dominik Mavra, kapetan Zadra:

“Napravili smo sve ono što smo se dogovorili prije utakmice. Morali smo biti čvrsti u obrani. Znali smo da će nam se nakon takve obrane dosta stvari otvoriti. Od prve minute ušli smo dominantno. Ovo je tek prva utakmica, serija će sigurno biti duga, bit će puno uspona i padova, ali definitivno moramo nastaviti na ovom putu.”

Milan Karakaš, trener Splita:

“Nismo ni blizu izgledali kao što smo protiv Cibone. Nema neke velike filozofije, apsolutno zaslužena pobjeda Zadra. Nadigrali su nas u svim segmentima košarkaške igre, naročito u tom borbenom dijelu, gdje su bili na svakom kontaktu i na svakom skoku. Sve to što podrazumijeva radni dio oni su odradili čvršće i bolje. Na nama je da se odmorimo i analiziramo ovaj susret."

Roko Ukić, igrač Splita:

“Nismo izgledali nikako, ali to nije zbog forme jer se forma ne može izgubiti u tri dana. Danas je bila stvar u tome da smo naišli na protivnika koji nas je pojeo s čvrstinom, mi moramo naći odgovor za to. Zadar ne igra znanstvenu fantastiku od košarke, mi smo danas odigrali jako loše. To je jedini moj dojam današnje utakmice."