Europa i Svijet
Romeo Travis briljirao protiv Bilana i Strasbourga, Fener deklasirao Tofas

Romeo Travis briljirao protiv Bilana i Strasbourga, Fener deklasirao Tofas

Autor: Teo Cilar

Polufinalne serije idu prema kraju u Francuskoj, Fenerbahce Dogus krenuo silovito u finalu Turske.

Nakon što je Strasbourg Mire Bilana poveo 1-0 u polufinalu LNB-a protiv Le Mansa u susretu u kojem je hrvatski centar briljirao s 19 poena, 11 skokova i 5 asistencija, sve se promijenilo u iduće dvije utakmice zahvaljujući bivšem igraču Zadra, Romeu Travisu.

Travis je predvodio Le Mans u drugom susretu u kojem su uzeli "break" da bi u trećoj utakmici na domaćem terenu opet bio najbolji igrač utakmice. Le Mans je slavio s uvjerljivih 80:60 i za dva dana ima priliku završiti posao pred svojim navijačima. Travis je ubacio 20 poena uz 11 skokova i 3 asistencije uz valorizaciju 31. Bilan za razliku od prve dvije utakmice nije bio tako uspješan. Ubacio je 6 poena uz 4 skoka za 23 minute na terenu. Iduću, možda i posljednju utakmicu polufinala ove dvije momčadi igraju za dva dana. U drugoj polufinalnoj seriji Monaco vodi protiv Limogesa s 2-0. 

Fenerbahce Dogus koji će i ove godine sudjelovati na Zadar Basketball Tournamentu, bio je za dvije klase bolji u prvom finalnom susretu protiv neprepoznatljivog Tofasa. Tursko finale igra se na četiri pobjede, a Fenerbahce Dogus razbio je Tofas s 103:63 za vodstvo 1-0 u seriji. Nakon prve četvrtine koju je Fener dobio s 21:15 ništa nije naslućivalo da će rezultat na kraju biti takav kakv je. Do poluvremena je bilo plus 17, a tek je u trećem periodu Fener dao gas te ga dobio s 33:12. Brad Wanamaker bio je najbolji igrač utakmice s 17 poena i 5 asistencija dok je James Nunnaly ubacio 14 poena. Kod gostiju najbolji Baris Ermis s 13 poena i 3 asistencije. Iduća utakmica igra se već za dva dana, a domaćin je opet Fenerbahce Dogus.