Europa i Svijet
Rubio u Jazz, Teague novi igrač Minnesote

Rubio u Jazz, Teague novi igrač Minnesote

Autor: Paulo Sarić

Jedan od najkreativnijih europskih razigravača preselio je u Salt Lake City.

Minnesota Timberwolvesi su zamijenili startnog razigravača Rickyja Rubija u Utah Jazz za zaštićeni izbor prve runde, javlja NBA.com. Zamjena još uvijek nije službena, no trebala bi biti uskoro, nakon što španjolski playmaker obavi liječničke preglede.

Iako tek 26-godišnjak, Rubio već ima bogato veteransko iskustvo iza sebe. Košarkom se počeo baviti vrlo mlad, a već s 14 godina je debitirao u ACB ligi u dresu Joventuta. Dobre igre u zelenom dresu u kombinaciji s potencijalom koji je pokazivao igrajući za mlade reprezentacije Španjolske donijele su mu visoki peti izbor na draftu 2009. godine. U NBA ligu nije pošao odmah, već je dvije sezone proveo u redovima Barcelone iz koje se zaputio u Timberwolvese. U šest godina koliko ih je proveo u Minnesoti pružao je solidne partije s prosjecima od 10.3 poena, 4.2 skoka i 8.5 asistencija po susretu te se prometnuo u jednog od ponajboljih razigravača u ligi.


U debitantskoj je sezoni bio drugi najbolji novak u NBA-u, da bi kvaliteta njegovih izvedbi ponešto pala u narednim godinama, no prošlu je sezonu završio na izvrstan način bilježivši 16 koševa i 10.5 asistencije u prosjeku nakon all-star pauze što mu je donijelo najbolje scorerske i dodavačke prosjeke u karijeri.

 Potez Timberwolvesa treba promatrat kroz prizmu dovođenja Jeffa Teaguea s kojim su potpisali trogodišnji ugovor vrijedan 57 milijuna dolara, dok je momčad iz Salt Lake Cityja dobila izvrsnog razigravača koji bi trebao unaprijediti napadačku igru uz zadržavanje obrambene konstante.