Europa i Svijet
Hrvatska
Rudež potpisao za prvaka Španjolske

Rudež potpisao za prvaka Španjolske

Autor: Teo Cilar

Damjan Rudež u nastavku sezone zaigrat će za "šišmiše".

Nakon što nije uspio dobiti novi ugovor u NBA ligi, Damjan Rudež vratio se početkom tjedna u Zagreb, a na novi angažman nije morao dugo čekati.

Rudež je imao nekoliko dobrih ponuda, a odabrao je onu aktualnog prvaka Španjolske, Valencie koja je odlično krenula i u novu sezonu. Španjolsko prvenstvo su otvorili s četiri pobjede i porazom, dok su u Euroligi s dvije pobjede i porazom u samom vrhu, a baš su jučer razbili Baskoniu na gostovanju i natjerali domaćeg trenera Pabla Prigionija da podnese ostavku. 

Hrvatski će košarkaš tako dodatno pojačati redove ionako snažne Valencie te ih učiniti još opasnijima u šutu iza linije 6,75. Rudež se iz NBA lige vraća u zemlju iz koje se i uputio preko bare, a u svom prvom mandatu u Španjolskoj igrao je za Zaragozu. Upravo je u Zaragozi pružao najbolje igre u svojoj karijeri, očito mu paše ta klima pa stoga ne čudi da je između nekoliko dobrih ponuda izabrao upravo ovu iz Španjolske. 

Dodajmo kako su se vodeći ljudi kluba o Rudežu raspitivali i u KK Cedevita, a povratne informacije koje su dobili bile su vrlo pozitivne. 

Jedini minus kod ovog potpisa za Euroligaša je taj da novi hrvatski izbornik Ivica Skelin neće moći računati na Rudeža u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.