Hrvatska
Rudež se vraća u Hrvatsku

Rudež se vraća u Hrvatsku

Autor: Teo Cilar

Hrvatski šuter otkazao je ovogodišnji Eurobasket zbog obaveza u NBA ligi.

Nakon što je Frank Vogel prekrižio 31-godišnjeg hrvatskog košarkaša Damjana Rudeža s popisa petnaestorice igrača koji će ove sezone biti na rosteru Orlando Magica, kako doznajemo, odlučio se vratiti u Europu u potrazi za novim klubom. 

Iz pouzdanih smo izvora saznali da ima tri atraktivne ponude na stolu, ali još se nije odlučio. Damjan se u ponedjeljak vraća u rodni Zagreb zajedno sa suprugom. Rudež je u NBA ligu otišao iz španjolske Zaragoze gdje je imao sjajne dvije sezone, na inzistiranje jednog od najvećih NBA igrača svih vremena Larry Birda. 

Bird je bio oduševljen njegovim šutem za tri poena, a Rudež na šuterskom treningu ispred njega nije promašio gotovo niti jednu tricu od stotinjak pokušaja što ga je oborilo s nogu i odmah je dobio ugovor. Nakon Indiane trejdan je u Minnesotu gdje je malo igrao, a prošle sezone zajedno uz Marija Hezonju još manje. Međutim, Rudež je za te tri sezone po pravilima zaradio NBA mirovinu koju može aktivirati nakon 45 godine života. Ispunio je svoj dječački san, oduvijek je volio NBA ligu. 

Ovog ljeta otkazao je Eurobasket izborniku Aleksandru Petroviću zbog obaveza u NBA ligi jer je želio doći spreman na pripreme Orlanda gdje je bila užasno teška konkurencija na njegovoj poziciji. Rudeža ćemo tako od ove sezone gledati na europskim parketima gdje će sigurni smo, nastaviti gdje je stao u Zaragozi, trpati trice protivničkim momčadima.