Europa i Svijet
Rusko-ukrajinski dvojac ima velike planove s Monacom, budžet će rapidno porasti

Rusko-ukrajinski dvojac ima velike planove s Monacom, budžet će rapidno porasti

Autor: Z.D.

Novak u Euroligi nadomak Final Foura

Nakon što je prezentirao nadahnutu košarku u Pireju, Monaco je izjednačio četvrtfinalnu seriju doigravanja Eurolige protiv Olympiacosa na 1:1  i ima realne izglede za prolaz na beogradski Final Four. 

Međutim, čak i ako pridošlice u Euroligu u tome ne uspiju, za očekivati je da će se redovito natjecati na najvišoj razini Eurolige u godinama koje dolaze, piše portal Eurohoops.

Službeno je proračun momčadi kako je najavljen ove sezone, prema pravilima francuske lige, ukupno 13,5 milijuna eura, od čega je polovica, točnije 6,7 milijuna, otpada na neto plaće igrača. 

Ovaj broj možda ne uključuje ugovor Mikea Jamesa koji se priključio momčadi neposredno prije početka sezone. Očekuje se da će taj broj porasti na nove razine. Liderski dvojac kluba, kojeg čine predsjednik kluba Rus Aleksej Fedoričev i ukrajinski potpredsjednik sportskih operacija Segrej Djadečko, cilja na proračun koji će naglo narasti na 18 milijuna eura samo za plaće – vjerojatno uključujući poreze – što će gurnuti Monaco u gornji ešalon velikih potrošača Eurolige. 

Fedoričev je krajem siječnja ove godine kupio 46,4% udjela od Djadečka kako bi postao većinski vlasnik. Fedroričev je prije ovoga ulagao uglavnom u nogomet te je bio vlasnik ruskih klubova Dinamo Moskva i Rostov.