Hrvatska
Rutinska pobjeda Zadra, Šibenka 'trajala' do 25. minute

Rutinska pobjeda Zadra, Šibenka 'trajala' do 25. minute

Autor: 057info

Uzvrat je u petak.

Još šest pobjeda dijeli košarkaše Zadra od glavnog ovogodišnjeg cilja - naslova prvaka Hrvatske. Prvu pobjedu prema tom cilju ostvario je večeras na Višnjiku u susretu sa Šibenkom, koja nije bila prava prijetnja zadarskoj momčadi, iako je povremeno dolazila u zonu mogućeg iznenađenja. Na kraju piše se pobjeda 95:73, a već u petak u Šibeniku Zadar može pobjedom izboriti u ulazak u polufinale, gdje će ga čekati bolji iz dvoboja Gorica - Sonik Puntamika (Goričani su poveli 1:0), piše portal 057info

Trener Veljko Mršić u početnu petorku vratio je Aleksandra Bursaća, ali je iz nje ovog puta izostao Justin Carter, pred kojim je prednost dobio Kodi Justice. Baš je ovaj back-up šuter bio najraspoloženiji u prvoj četvrtini, u kojoj je postigao 10 poena uz samo jedan promašeni šut. U tom razdoblju gledali smo raspoloženog Mavru (8 poena bez promašaja), izvrsna napadačka rješenja i nešto rezerviraniju obranu, dovoljno za vodstvo 30:20 već nakon ove dionice.

Druga četvrtina donijela je dosta sporiji ritam, u kojem smo vidjeli uspješnije akcije u obrani (blokade Cartera i Onuakua) nego u napadu. Jordano je zbog tri osobne pogreške u četiri minute igre morao na klupu, na kojoj Mršić ima puno bolja rješenja od Šibenčana. Jedina manja enigma u redovima gostiju bio je James Freeman, koji je nakon 12 poena u prvoj četvrtini i u ovoj lijepo završio dvije solo-akcije. Raspucao se i Širko, koji je s dvije trice doveo Šibenčane na zaostatak od samo četiri poena na poluvremenu (46:42).

Nije zasigurno bio Mršić zadovoljan raspletom situacije i potrebom za maksimalnim angažmanom u nastavku utakmice. Šibenik se sve do 25. minute držao na pet poena razlike (55:50), kada Mavra i Carter s po 5 poena odvode utakmicu na 65:52, u mirnu završnicu. U samo tri minute posljednje četvrtine Zadar je napravio seriju 13:0, stigao do 22 poena prednosti i lagano se počeo "pakirati" za Šibenik.

Justice i Mavra na kraju su bili i najbolji strijelci Zadra s po 16 postignutih poena i 3 asistencije, Onuaku je uz 14 poena zabilježio i 9 skokova, a razmahao se i Jure Planinić, koji je u 15 minuta igre postigao 13 poena. No Šibenčani su imali najboljeg strijelca i skakača utakmice - Jamesa Freemana (21 poen) i Henrika Širka (10 skokova, 5 asistencija).