Hrvatska
Video: Ryan Boatright MVP finala

Video: Ryan Boatright MVP finala

Autor: Paulo Sarić

Junak pete utakmice očekivano proglašen igračem finalne serije

Za razliku od ostalih igrača, Ryan Boatright je sinoć imao razloga za dvostruko slavlje. Najbolji strijelac petog susreta finala doigravanja za prvaka Hrvatske u košarci i čovjek koji je praktički sam usmjerio utakmicu na Cedevitin mlin, zasluženo je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije. Novinari na koncu nisu imali težak posao, te su neki od njih već sredinom četvrte četvrtine nadležnima poslali ceduljicu na kojoj je stajalo Amerikančevo ime.

Nevisoki bek je bio prvo ime jučerašnje utakmice te je nakon izlaska iz svlačionice sam napravio seriju 11-2 i izgradio prednost svoje momčadi. Dva pogođena bacanja sedam sekundi prije kraja samo su potvrdila pobjedu Cedevite i stavila šlag na tortu izvrsne partije.

Tamnoputi vanjski igrač koji je na pola sezone došao u redove Vitamina pružao je dva lica u finalnoj seriji, od fantastičkog u drugom poluvremenu prve i posljednje utakmice do po momčad ubitačnog u drugom susretu. No, kada je bilo najpotrebnije preuzeo je stvari u svoje ruke i okitio se dodatnim priznanjem, onim najkorisnijeg igrača finalne serije. Nakon medalje za prvaka države, trećim, ako računamo i mrežicu koju je skinuo sa obruča.


Boatright koji je, kako prenosi Večernji list, pobjedu posvetio noć uoči utakmice preminuloj baki, u finalu je bilježio 15.4 koša u prosjeku uz 3.4 ukradene lopte i šut za tri poena od 39 posto.