Europa i Svijet
Hrvatska
S 18 se borio za europsko zlato, s 35 još uvijek živi od košarke

S 18 se borio za europsko zlato, s 35 još uvijek živi od košarke

Autor: Branko Tabak

Stasiti Zadranin potpisao za PS Karlsruhe.

Denis Vrsaljko, 212 cm visoki hrvatski centar, potpisao je ugovor s njemačkim drugoligašem PS Karlsruhe Lions.

35-godišnji Zadranin u karijeri je igrao za Zadar, poljske klubove Lubin i Prokom, Zrinjevac, Zagreb, mađarski Szombathely, HKK Zrinjski iz Mostara, slovensku momčad Hopsi Polzelu, za čak tri kosovska kluba Trepču, Vellaznimi i Bashkim, potom za Jolly JBS, tuniski US Monastir, KIT SC Karlsruhe i Jazine. Igrao je u osam država, a Lionsi su mu 16. klub.

Svakako da ovako duga karijera sa sobom nosi i niz zanimljivosti. Jedna od njih je da mu je u Mađarskoj suigrač bio današnji trener Zaboka Ivan Perinčić.

Vrsaljko je dio sjajne generacije hrvatskih juniora koja je na Europskom prvenstvu 2000. godine osvojila srebrno odličje. U grotlu zadarskih Jazina Francuska, predvođenja budućim NBA zvijezdama Parkerom, Diawom i Pietrusom, je slavila nakon dva produžetka 65-64.

Za Hrvatsku su tada igrali Ivan Morić, Edi Pulja, Marko Popović, Krešimir Lončar, Lovre i Mladen Gligora, Zoran Palaninić, Neven Čuzela, Toni Dijan, Marin Rozić, Ivan Krolo i Denis Vrsaljko. Izbornik je bio Joško Pulja, a njegovi pomoćnici Mladen Starčević i Bruno Kovačić koji su vodili momčad pod budnim okom šefa delegacije Giuseppea Pina Giergie.