Hrvatska
Regija
S dva igrača se ne može... Osveta Zadrana za Baldekin

S dva igrača se ne može... Osveta Zadrana za Baldekin

Autor: Paulo Sarić

Slabija partija mladog Brale nije smetala Selinovim trupama.

Mladi košarkaši Zadra na domaćem su terenu u derbiju desetog kola Jedinstvene kadetske lige svladali vršnjake iz Šibenika rezultatom 84-73 osvetivši se susjedima za jedini poraz u sezoni. Iako su gosti odigrali dobrih 35 minuta, igrači Marka Selina preokretom u drugom poluvremenu došli su do desete pobjede u sezoni i ostali na čelu tablice.

Domaćini su dobro otvorili susret, točnije rečeno raspoložen je bio Lovre Stanović, no na drugoj strani terena nisu imali rješenja za zlatnog reprezentativca Tomislava Ivišića. Najbolji igrač 'Građana' bio je nezaustavljiv u prvim minutama te mu je za dvoznamenkasti učinak trebalo tek nešto više od šest minuta. Semafor je u tim trenucima pokazivao 11-17 za Šibenik kojemu su na ruku išle i tri osobne pogreške startnog centra Zadra Karla Kovačevića.

Odlazak Ivišića na zasluženi predah stubokom je promijenio stanje na terenu pa Zadranima nije dugo trebalo da se vrate u egal. No, čim se mladi Vitežanin vratio na parket krenuo je nalet Klisovićevih momaka. Serija 0-10 u koju su Klarin i Pleadin ugradili po četiri poena odvela je goste na velikih plus osam (25-33), da bi slobodnim bacanjima Ivana Živkovića koju minutu kasnije momci iz Krešimirova grada došli i nadomak dvoznamenkaste prednosti.

FOTO: Basketball.hr

Većina šibenskih poena dolazila je preko veze Klarin-Ivišić koji su bili nerješiva enigma za domaću obranu, no upravo se ta ovisnost o dvojici igrača pokazala kao dvosjekli mač za goste. Ozljeda Klarina u završnici prvog poluvremena dala je priliku domaćinima da serijom 8-0 gotovo u potpunosti anuliraju zaostatak pa se na veliki odmor otišli samo s poenom zaostatka iz domaće perspektive (36-37).

Nije to bila dobra napadačka večer Zadra, no gotovo sve što bi domaćini promašili uhvatili bi ispod protivničkog obruča pa je prvih nekoliko minuta nastavka proteklo u rezultatskom egalu. Trica Tomislava Buljana pokrenula je zadarsku seriju 7-0 kojim su Selinovi momci prvi puta otišli na dva posjeda prednosti (54-48). Domaćinima je u tim trenucima na ruku išla i četvrta osobna pogreška visokog Ivišića zbog koje je kadetski reprezentativac s ovoljetnog Europskog prvenstva narednih nekoliko minuta prosjedio na klupi.

FOTO: Basketball.hr

Iskoristili su Zadrani taj period da odu na plus sedam devet minuta prije kraja, no čim se Ivišić vratio na parket Šibenčani su proigrali. Serija 0-9 dala je ne samo nadu, već i vodstvo 'Građanima', no na koncu im se obila o glavu prevelika ovisnost o jednom igraču.

Isključujuća peta osobna Tomislava Ivišića, dosuđena nakon dosta dvojbenog faula, prelomila je susret. Gosti su naredne tri minute ostali bez koša iz igre što su domaćini iskoristili da s devet uzastopnih koševa riješe pitanje pobjednika i dođu do devet pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Buljan s 22 poena, 19 skokova i šest ukradenih lopti, a pratio ga je Stanović s 18 koševa dok je udarni dvojac Šibenika Klarin-Ivišić susret završio s po 19 poena, čemu je potonji dodao i 18 uhvaćenih lopti.