Hrvatska
S dva povratnika u momčad Sonik u Jazinama dočekuje Vrijednosnice

S dva povratnika u momčad Sonik u Jazinama dočekuje Vrijednosnice

Autor: KK Sonik Puntamika Photo: KK Sonik Puntamika - Zvonko Kucelin

12. kolo HT Premijer lige.

Nakon dvotjedne pauze zbog reprezentativnih obveza, košarkaši Sonik Puntamike vraćaju se u natjecateljski ritam. 

Igrači Stipe Kuliša danas će u prvom susretu drugog kruga HT Premijer lige ugostiti Vrijednosnice Osijek. Bit će to prilika za uzvrat Slavoncima za poraz na otvaranju jesenskog dijela hrvatskog prvenstva kada su „Brokeri“ na domaćem parketu uvjerljivo svladali Puntamičane, no izazov će biti sve samo ne lagan.

– Momčad Osijeka definitivno posjeduje igračku kvalitetu koja pred nas stavlja određene taktičke izazove. Primarni cilj će nam biti zaustaviti njihovo tranzicijsko trčanje i tako limitirati broj poena postignutih na nepostavljenu obranu. Zadovoljimo li taj kriterij, napravit ćemo dobar temelj za usmjeravanje utakmice u željenom smjeru. Vrijednosnice puno vjere polažu u unutarnju igru, prije svega Topolovića, međutim i njihova vanjska linija ima igrače koji mogu napasti leđima košu, što oni i koriste u napadačkom aspektu. Svjesni smo da su taktička disciplina i karakter temelj naše igre i vjerujem da ćemo na tome graditi nadolazeću utakmicu, pogotovo na obrambenoj strani terena – kazao je u najavi dvoboja trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš.

Zadrani će biti pojačani povratnikom u zelene redove Antom Gospićem koji će donijeti prijeko potrebnu širinu u visoku liniju „Spartanaca“, a dobra je vijest da bi se u narednih desetak dana u sastav trebao vratiti i mladi Luka Tomas koji je zbog ozljede propustio prvi dio sezone.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Arena Sportu i HRT Radio Zadru, a ulaznice za susret se prodaju od 18.30 u predvorju dvorane.