Hrvatska
Regija
S Jelenkovićem i Barnjakom u Ljubljanu po iskupljenje

S Jelenkovićem i Barnjakom u Ljubljanu po iskupljenje

Autor: Duje Jurić Photo: KK Adria Oil Škrljevo

Škrljevo u Alpe Adria Kupu.

Pobjedom nad Goricom protekle subote u Velikoj Gorici, košarkaši Adria Oil Škrljeva ponovno su se vratili na pobjedničke staze. Crni niz od tri domaća poraza sa Šibenkom, Cibonom i Nutrispoint Ilirijom, stavljen je po strani, pa Zeleni očekuju nastavak niza pobjeda u gostima. 

Škrljevo u srijedu, 27. listopada od 20 sati u maloj dvorani Tivoli u Ljubljani igra susret 3. kola skupine D, protiv Nutrispoint Ilirije, ekipe koja je prošle srijede uzela bodove na Mavrincima pobijedivši 84:73. 

Neshvatljiv poraz od slovenske ekipe, doveo je u pitanje nastup u završnici Alpe Adria Cupa. No, to se može ispraviti, ako se pobjedi u Ljubljani, jer bi se Zeleni izjednačili sa sutrašnjim domaćinima na ljestvici, te bi imali 2 pobjede i jedan poraz.

"U Ljubljanu idemo bez Marinellija i Bešića, ali se za razliku od prošlotjednog susreta s Ilirijom u sastav vraćaju kapetan Josip Barnjak i Toni Jelenković. Očekujemo pobjedu i puno bolju igru nego prošle srijede. Vjerujem da možemo pružiti igru kao protiv Gorice", naglasio je trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.

Slično razmišlja i junak pobjede u Velikoj Gorici Toni Jelenković, kojeg je viroza prikovala za krevet u prvoj utakmici s Ljubljančanima. 

"Moramo pobijediti jer tako ostajemo u igri za četvrtfinale. Vjerujem da ćemo se iskupiti za poraz od prije osam dana. Nismo mogli puno razmišljati o protivniku, jer smo se morali odmoriti od teškog gostovanja u Velikoj Gorici. Ipak, vjerujem u ekipu i našu pobjedu."

Zeleni put Ljubljane odlaze na dan utakmice zbog blizine slovenske metropole, a vraćaju se odmah nakon utakmice. Ljubitelji košarke susret mogu pratiti putem HKS TV uz komentar na hrvatskom jeziku, što je plod dogovora KD Nutrispoint Ilirija i KK Adria Oil Škrljevo, te na valu RadioKorza, koji je vjerni pratitelj košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo.

Standings provided by SofaScore LiveScore