Hrvatska
S kakvim sastavom će se Zadar suprotstaviti Furniru?

S kakvim sastavom će se Zadar suprotstaviti Furniru?

Autor: Branko Tabak

Kako s najmanje potrošnje slaviti u Dubravi i što odmorniji dočekati FMP?

U 23. koli HT premijer lige košarkaši Zadra gostuju kod Furnira. Susret je na rasporedu u utorak 9. ožujka s početkom u 16 sati. 

- U prošloj utakmici smo pobijedili, međutim nije bilo lako, dosta smo se namučili jer je Furnir pružao dobar otpor. Trebamo od prve minute ući čvrsto s maksimalno ozbiljnim pristupom. Jeedino tako možemo upisati novu pobjedu - istaknuo je Filip Paponja koji će popuniti mjesto u momčadi koje je ostalo upražnjeno zbog ozljede Justina Cartera. Podsjetimo, zadarski Amerikanac je u završnici utakmice ABA lige protiv Mornara u Baru ozlijedio skočni zglob. Ozljeda je lakše prirode, no za povratak na parket je prerano. 

Vrlo je izvjesno kako Carterov izostanak neće biti jedini. 

- Danas tijekom dana ćemo odlučiti u kojem sastavu ćemo putovati za Zagreb, igrači su dosta umorni i iscrpljeni. U dogovoru, zajedno s trenerom Mršićem ćemo odlučiti tko sutra putuje na utakmicu, pojasnio je pomoćni trener Ivan Perinčić koji je preuzeo Mršićevu ulogu do njegova oporavka od korone. Bez obzira na sastav u kojem će istrčati Zadrani u Zagreb dolaze po pobjedu. 

- Zadnja utakmica protiv Dubrave je bila teška. Čeka nas zahtjevna utakmica pošto smo se vratili s najtežeg putovanja ove godine. Raspored je takav kakav je, nema kukanja i plakanja. Danas ćemo odraditi prvi pravi košarkaški trening, spremit ćemo se za sutrašnju utakmicu, ponovi ćemoi neke stvari koje će nam biti potrebne. Idemo odigrati pravu mušku utakmicu i upisati pobjedujasan je Perinčić.  

Nakon ove obveze Zadrane u subotu 12. ožujka očekuje prva meč lopta za potvrdu ostanka u ABA ligi, domaći susret s FMP-om te je posve jasno da je za pripremu susreta s Furnirom svoje učinila i kombinatorika. Misao vodilja je jasna i posve opravdana a svela se na razmišljanje - kako s najmanje potrošnje slaviti u Dubravi i što odmorniji dočekati FMP.