Hrvatska
S mislima na Kneza opet smo svi zajedno

S mislima na Kneza opet smo svi zajedno

Autor: Branko Tabak

13. izdanje Memorijalnog turnira Tomislav Knežević

U Zadru će se u dvorani Jazine ovog vikenda, 2. i 3. rujna odigrati 13. Memorijalni juniorski košarkaški turnir „Tomislav Knežević". Na turniru sudjeluju KK Split, GKK Šibenik, KK Sonik Puntamika i KK Zadar.

Tomislav Knežević je rano preminuli košarkaš KK Zadar koji nas je zauvijek napustio 7. kolovoza 2003. godine u 22. godini života.

U kratkoj karijeri koja je naglo prekinuta kao i njegov mladi život nanizao je seriju uspjeha.

S kadetima Zadra je odvojio broncu na prvenstvu Hrvatske, bio je član kadetske reprezentacije Hrvatske, nastupao je na kadetskom Europskom prvenstvu 1997., igrao je za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama mladih 1998., za seniore Zadra zaigrao je u sezoni 1999/2000, iste je sezone osvojio Kup Krešimir Ćosića...

Iako je otišao iz Zadra, Zadar je uvijek bio u njegovu srcu. Tako je kao igrač Geoplin Slovana u Ljubljani 2003. bio među zadarskim navijačima koji s tribina uz bučno navijanje popratili najveći uspjeh u povijesti kluba, osvajanje regionalne Goodyera, danas ABA lige.

U njegovu čast te 2003. godine odigrana je utakmica između KK Zadar i ekipe Tomislavovih prijatelja, da bi već sljedeće godine bio organiziran Memorijalni turnir škola košarke, koji se 2005. pretvorio u juniorski turnir. Trinaesto izdanje turnira održat će se 2. i 3. rujna, kao i obično u organizaciji KK Zadar i Košarkaškog Saveza Zadarske županije.

Turnir se igra po sustavu svatko sa svakim i to po sljedećem rasporedu:

Subota 2. 9.

11:00 sati KK „SPLIT" - KK .SONIK PUNTAMIKA"

11:45 sati OTVARANJE TURNIRA

13:30 sati KK „ZADAR" - GKK „ŠIBENIK"

18:30 sati GKK „ŠIBENIK" - KK „SPLIT"

20:30 sati KK „ZADAR" - KK „SONIK-PUNTAMIKA"

Nedjelja 3. 9.

9:00 sati KK „SONIK-PUNTAMIKA" - GKK „ŠIBENIK"

11:00 sati KK „ZADAR" - KK „SPLIT"

12.45 sati PODJELA NAGRADA I ZATVARANJE TURNIRA

Na turniru mogu nastupiti igrači rođeni 1999. godine i drugi mlađi igrači suglasno Propozicijama natjecanja HKS-a za mlađe uzraste.