Hrvatska
S mlađim selekcija Hrvatske osvojio je pet medalja, vrijeme je za seniorsku

S mlađim selekcija Hrvatske osvojio je pet medalja, vrijeme je za seniorsku

Autor: Sport 023

Mario Mandir se priključio stožeru Veljka Mršića.

U moru problematičnih i teških vijesti koje se ovih dana nižu oko Košarkaškog kluba Zadar, evo i jedne izvrsne. Mario Mandir, kondicijski trener kluba s Višnjika, postao je glavni kondicijski trener seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske! Veliko je to priznanje za struku, prvenstveno samom Mariju, neumornom radniku i sportskom entuzijastu, koji gotovo da ne poznaje dan i noć, ali u konačnici i cijelome klubu, piše specijalizirani sportski zadarski portal Sport 023.

Sa KK Zadrom Mandir je osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića i prvenstvo Hrvatske ove godine, a kroz njegove ruke prošli su i prolaze brojni igrači – ne samo seniorski, već i mladi. Jer Mario je, osim što je član stručnog stožera prve momčadi, zadužen i za kondicijsku spremu omladinskog pogona, što je rijetkost u klubovima ovog ranga.

Šest godina Mandir je bio i član mlađih reprezentativnih selekcija, s kojima je osvojio čak pet medalja, zlato na Europskom prvenstvu kadeta 2011., broncu na Svjetskom prvenstvu U-17 godinu dana kasnije pa srebro na juniorskom EP-u 2013. i broncu na istom natjecanju 2014. te konačno srebrno na SP-u do 19 godina 2015. Ipak, poziv u seniorsku reprezentaciju, priznat će i sam, kruna je dosadašnjeg rada.

Foto: Šime Zelić 

- Već neko vrijeme razgovaram s izbornikom i našim prošlosezonskim trenerom Veljkom Mršićem o mogućnosti da se priključim reprezentaciji. On je izrazio želju da budem dio stručnog stožera, što je za mene velika čast i priznanje i takav poziv jednostavno nisam mogao odbiti. Uvijek sam se sa zadovoljstvom i ponosom odazivao pozivima u mlađe selekcije pa ne moram ni govoriti koliko mi znači ovo sada. Kao i uvijek, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje i stavim svo svoje znanje i energiju na raspolaganje reprezentaciji – kaže Mario.

Sljedeća reprezentativna akcija na rasporedu je već krajem ovoga mjeseca. Reprezentacija se okuplja 21. studenoga u Zagrebu, nakon čega igra dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., 25.11. protiv Slovenije i tri dana kasnije protiv Finske.

Foto: Šime Zelić

- Spreman sam i veselim se novim izazovima. S ljudima u klubu već sam dogovorio sve detalje za razdoblje kada budem odsutan i tu neće biti nikakvih problema. Kao i izbornik Mršić, prije svega se nadam da će nas zaobići ozljede i da ćemo te utakmice dočekati u najboljem mogućem sastavu, a onda se ne trebamo nikoga bojati - istaknuo je Mario.