Regija
„S tim novcem mogu platiti sprovod, pozvati popa i zapaliti svijeće!“

„S tim novcem mogu platiti sprovod, pozvati popa i zapaliti svijeće!“

Autor: Paulo Sarić

Nakon rekordne kazne koju je njegov klub dobio radi rušenja ugleda natjecanja, čelnik Karpoša nastavlja svoj obračun s vodstvom ABA lige.

Zanimljiv se duel vodi zadnjih dana između vodstva Jadranske lige i predsjednika makedonskog kluba Karpoš Sokoli. Podsjetimo, prvo je šef Sokola u intervjuu oštro iskritizirao vodstvo regionalne lige, pri čemu nije birao riječi, jasno im davši do znanja da je uvrijeđen odnosom prema svome klubu. Upravo radi vokabulara korištenog u intervjuu vodstvo lige je, sukladno Propozicijama natjecanja, kaznilo pobjednika makedonskog kupa i lanjskog abaligaša s 12 000 eura. Ostaje nejasno odakle se ABA liga j.t.d. misli naplatiti pošto su kaznili klub koji – ne želi sudjelovati u njihovom natjecanju.

Sinoć smo dobili i nastavak priče. Ognjen Dedić ne odustaje od komuniciranja svojih stavova i antagoniziranja vodstva regionalnog takmičenja te je u intervjuu objavljenom na službenim Facebook stranicama Karpoš Sokola ponovio izrečeno prije nekoliko dana pritom dodavši još nekoliko sočnih zaključaka. Jer Fata je Fata, al' dvaput je dvaput!

- Činjenica da nisu odgovorili na argumente prezentirane u mom intervjuu još jednom potvrđuje dojam da je ABA liga vođena od grupice pedera i gangstera, Funkcioniraju po gangsterskom sustavu prema kojemu se, ukoliko je jedan član grupe ugrožen, makar i opravdano kao u našem slučaju, svi sjate na protivnika kako bi obranili svoga člana. Gangsteri se ne bave argumentima kada je riječ o novcu. No, siguran sam da u budućnosti neće pronaći ovcu koja će im platiti 150 000 eura da bi je kasnije izbacili iz natjecanja – kazao je predsjednik viceprvaka Makedonije.

foto: KK Budućnost Voli

Podsjetimo, kap koja je prelila čašu i rezultirala ovakvom reakcijom Ognjena Dedića bio je poziv za sudjelovanjem u drugom razredu Jadranske lige koji je upućen makedonskom klubu iako je Karpoš prošle sezone upisao deset pobjeda, među kojima i one protiv Budućnosti i Cedevite, kasnijih sudionika doigravanja.

- Mi predlažemo da drugu ABA ligu igra FMP koji i više nego zaslužuje da bude član toga društva. Ta se momčad umjetnim putem održava u regionalnom natjecanju zbog svojih vlasnika. Preko 70 posto pobjeda su ostvarili uz pomoć sudaca. Time Nebojša Čović, prvi čovjek Crvene zvezde, jasno pokazuje tko je pravi vlasnik Jadranske lige. S obzirom na to kako se stvari raspliću, ne bih se iznenadio da Čovićeva treća momčad naziva „Mrzim čitavi svijet“ uskoro uđe u natjecanje. Siguran sam da su on i ulizice oko njega kao mali gledali mnoštvo filmova kojima je glavna premisa bila kako ubiti sve ostale i ostati sam. Stoga želim pozvati normalne klubove iz ABA lige, kakvih ima mnogo, da ne dopuste takvim osobama da kroje politiku. Prvak se zna unaprijed, a oni koji nisu „blizu oltara“ redovito umjesto mrkve dobiju batinu.

Čelni čovjek makedonskog prvoligaša nije jedini koji se osjeća poniženim ponudom da igra niži razred regionalne lige. Nekoliko tjedana prije njega slično je, samo s neusporedivo većom dozom diplomatskog ophođenja i pristojnosti kazao i direktor GKK Šibenik Ante Grbac. S time da između dva slučaja ipak postoje razlike. ABA liga se još prošle sezone trebala smanjiti na 12 klubova, no nije pa je jedno od dva mjesta popunio upravo Karpoš, dok je Šibenik svoj plasman izborio pošteno – na terenu. Ovom prilikom ostavljamo sa strane eventualno usmeno obećanje dano makedonskom klubu. Uostalom, znate i sami što se kaže za obećanje…

No, Dedić ne odustaje od svoga, više ili manje pravedničkog bijesa te je čak i pronašao situaciju u kojoj bi platio predviđenih 12 000 eura kazne.

- Karpoš Sokoli je ozbiljan klub iza kojeg stoji jedna od najboljih općina u Makedoniji tako da sami biramo tvrtke s kojima ćemo surađivati. Čović i kompanija definitivno nisu na našoj razini. U isto vrijeme želim iskoristi priliku i pozvati Čovića da dođe u Skopje i uzme mi tih 12 000 eura za kaznu na koju se gotovo svi odvjetnici smiju. S obzirom kako se situacija razvija – ABA liga će uskoro biti mrtva radi mnoštva sranja koja se događaju u njoj. A tada će naših 12 000 eura jako dobro doći za platiti sprovod, tj. za pozvati popa i zapaliti svijeće – kreativno je dočarao svoje viđenje budućnosti Jadranske lige predsjednik Karpoša.