Hrvatska
Šabićeva trica u posljednjoj sekundi prizemljila Zadrane

Šabićeva trica u posljednjoj sekundi prizemljila Zadrane

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Novo posrtanje aktualnog prvaka

U 9. kolu HT Premijer Lige za prvaka Cedevita Junior je tricom Emira Šabića na 0.2 sekunde do kraja pobijedila Zadar 68:66.

Uz po šest poena Josipa Batinića i Šabića domaćini su utakmicu otvorili s 12:2. Prvu su četvrtinu završili s vodstvom 22:13, a poluvrijeme s 37:33. S +4 (54:50) su Zagrepčani ušli i u zadnjih 10 minuta.

Kad je Dominik Mavra na 7:28 min. do kraja pogodio tricu za 56:54 prednost Zadra, bilo je to prvi put da su gosti poveli na utakmici, da bi sve naposljetku bilo odlučeno u napetoj završnici.

Nakon što je Aleksandar Bursać na 41 sekundu do završetka promašio oba slobodna bacanja za goste, Goran Filipović je pogodio dva slobodna bacanja na 29 sekundi do kraja za zaostatak Cedevite Junior 65:66.

U sljedećem napadu Zadra, Mavra nije uspio zabiti poslije timeouta, a Vitaminima je ostalo 5.2 sekunde za zadnji napad. Damir Mulaomerović pozvao je timeout, a sve je rezultiralo pobjede vrijednom tricom Šabića.

Cedevita Junior igrala je bez Vite Kučića i Renata Serdarušića, koji su nastupali za Mladost na kvalifikacijskom turniru na kojem je druga momčad Cedevite Junior izborila ulazak u Prvu hrvatsku ligu, a nije bilo ni Filipa Bundovića.

Do pobjede su Zagrepčane predvodili Šabić s 18 poena, jednim skokom i jednom asistencijom, Jure Planinić s 14 poena i osam skokova te Batinić s 10 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Za goste je Mavra upisao 19 poena, tri skoka i četiri asistencije, a  Dario Drežnjak 10 poena i šest skokova.

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili protiv Zadra, koji je stvarno dobar. Mi smo k tome imali skraćenu rotaciju. Kapa dolje momcima, nismo se predavali. Zadar je ipak stepenica više, igra ABA ligu i imaju individualnu kvalitetu. Međutim, borili smo se. Bili smo tu do kraja. Bilo je dosta grešaka i dekoncentracije, no na kraju smo izdržali. Lopta nas je nagradila i to je ono što treba reći.. Ovo je dosta bitno da nam se digne samopouzdanje iz razloga što dolazi playoff, a imamo i još jednu utakmicu protiv Cibone. U svakom slučaju, mislim da možemo biti zadovoljni s pobjedom."

Emir Šabić, bek Cedevite Junior: "Super trenutak, trica je ušla. Čim sam je primio, znao sam da je dobra. Bursać je malo previše pomogao na Filipovića, Rok je dao odličan pas i ostao sam sam i zabio. Odlično smo se borili čitavu utakmicu. Nakon lošeg starta u Ligu za prvaka, pokazali smo karakter. Borili smo se i dali sve od sebe. Znamo da možemo igrati s ovim ekipama, samo što smo bili u nekom lošem ritmu i nadam se da se vraćamo na pravi put."

Srđan Helbich, pomoćni trener Zadra: "Zasluženo su dobili. Nismo dobro ušli utakmicu. Ponavlja nam se to već par utakmica. Ulazimo premekano. Moramo za to naći razloge i pokušati to ispraviti. U zadnjih par utakmica stalno smo u nekom stizanju rezultata i jednostavno nema energije, a možda ni sreće da ostvarimo rezultat. Cedeviti svaka čast na pobjedi i čestitke."

Dominik Mavra, razigravač Zadra: "Cedevita je odigrala stvarno dobru utakmicu. Mislim da je naš pristup bio dobar, ali jednostavno smo premalo dali večeras, samo 66 poena i teško je tako dobiti utakmicu."

Standings provided by SofaScore LiveScore